„Šiaulių“ komandai nepavyko pasiekti istorinės trečiosios pozicijos Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Žydrūno Urbono auklėtiniai mažajame finale 89:94 nusileido Vilniaus „Rytui“.

Po rungtynių saulės miesto komandos kapitonas Danielis Baslykas kalbėjo apie fiziškumo stoką.

„Pralaimėjimą lėmė rungtynių pradžia, nedavėme fiziškumo. Nenoriu teisintis, bet „Rytas“ turėjo daugiau laiko pailsėti ir tos energijos mums labiausiai pritrūko“, – po nesėkmės kalbėjo kapitonas.

Nepaisant pralaimėjimų, kapitonas teigė, jog šiauliečiai galėjo pateikti sensacijų šiame turnyre.

„Emocijos nėra atslūgusios. Tiesą sakant mes galėjome laimėti tiek prieš „Žalgirį“, tiek prieš „Rytą“. Mes esame jauna komanda ir tokios rungtynės mums yra aukso vertės. Nuoširdžiai džiaugiuosi savo komanda, kiekvienas žaidėjas įnešė savo indelį“, – kalbėjo 22-ejų krepšininkas.

D. Baslykas atidavė pagarbą komandos strategui Ž. Urbonui.

„Visi sako, jog tai yra trenerio efektas ir tikrai norėčiau pagirtį trenerį Ž. Urboną – jis atliko puikų darbą su mumis. Nenoriu kritikuoti trenerio N. Mazuro, bet iš jo pusės nebuvo žmogiškumo“, – reikalingą trenerio pasikeitimą kalbėjo „Šiaulių“ klubo atstovas.

„Šiaulių“ atstovas dėkojo juos palaikiusiems sirgaliams, tarp kurių buvo ne tik šio miesto ekipos aistruoliai.

„Norėčiau padėkoti „Šiaulių“ fanams, kad jie visur keliauja kartu su mumis, tikrai jaučiame jų palaikymą. Taip pat norėčiau padėkoti „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ fanams, kurie suteikė mums impulso, energijos, jėgos žaisti“, – padėką arenoje saulės miesto ekipą palaikiusiems sirgaliams skyrė kapitonas.

22-ejų krepšininkas pratęsė apie trenerio pokytį, kuris ekipai išėjo tik į naudą.

„Treneris Žydrūnas minėjo, jog naujo stratego efektas trunka kelias rungtynes, bet tai jau vyksta antrą mėnesį. Man labai patinka šie pokyčiai ir dabar esanti atmosfera ekipoje, kuri yra geriausia, kokioje tik esu rungtyniavęs per visą savo karjerą. Kuomet į rikiuotę sugrįš visi žaidėjai, mūsų tikslas bus šešta vieta LKL ir tai tikrai yra pasiekiamas tikslas mūsų komandai, – šiauliečių pakilimu didžiavosi kapitonas.

D. Baslykas vos 22 metų amžiaus tapo komandos kapitonu ir dabar šiame vaidmenyje jaučiasi komfortabilai.

Atvirai kalbant, kuomet tapau komandos kapitonu, buvo atsiradusi abejonė ar pavyks užpildyti tuos batus, bet pamačius kokia yra ši komanda vieninga – man nebekilo jokių klausimų, jog galima vieni kitais pasitikėti“, – apie kapitono pareigas kalbėjo D. Baslykas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją