Jei šeimininkai laimės abu šiuos mačus, L. Jamesas pirmą kartą per savo karjerą iškovotų NBA aukso žiedą. Iki tol abu jo atstovaujamų ekipų žygiai NBA finaluose - 2007 ir 2011 metais - baigėsi nesėkmėmis.

2012-ųjų superfinalo serijoje L. Jamesas kol kas yra tiesiog nesustabdomas: pirmame susitikime - 30 taškų ir 9 atk. kam., antrame - 32 taškai ir 8 atk. kam., trečiame - 29 taškai ir 14 atk. kam.

Kur yra tokio įspūdingo jo žaidimo paslaptis? L. Jameso komandos draugai Dwyane'as Wade'as, Shane'as Battieras, Udonis Haslemas ir net kai kurie lygos ekspertai mano, kad tai - knygų skaitymas. Pasirodo, NBA žvaigždė prieš svarbiausias dvikovas, norėdamas susikoncentruoti, sumažinti žiniasklaidos spaudimą, atitrūkti nuo krepšinio ar tiesiog sutelkti savo mintis, paima į rankas knygą ir įdėmiai skaito ją.

Kol kiti krepšininkai šaldo savo kelius, klauso muzikos ar filmuoja rūbinėje, L. Jameso rankose - knyga.

Puolėjas, kuris atkrintamųjų varžybų starte mėgavosi NBA Šlovės muziejaus nario Jerry'io Westo autobiografija „West by West: My Charmed, Tormented Life“, neseniai pabaigė Suzanne Collins trilogiją „Catching Fire“ („Bado žaidynės“) ir dabar pradėjo Jay-Z knygą „Decoded“ („Dekoduota“/„Iššifruota“).

„Skaitydamas aš atsipalaiduoju. Ruošdamasis rungtynėms praleidi tiek daug laiko, kad kartais tau tiesiog reikia pabėgti nuo to truputį. Skaitymas man tai padeda padaryti“, - aiškino L. Jamesas.

„Nesvarbu, jei tau prieš dvikovą reikia sudėti lego konstruktorių - jei tu pelnai 40 taškų, tiesiog daryk tai ir toliau“, - pareiškė Sh. Battieras.

Primename, kad ketvirtųjų NBA superfinalo rungtynių pradžia - antradienio naktį, 4 val. (Lietuvos laiku).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)