„Ne kaip jaučiuosi, manau ir taip aišku. Nemalonus jausmas taip pralaimėti, tačiau reikia išgyventi ir judėti toliau“, – nusivylęs po rungtynių kalbėjo Deividas Sirvydis.

23-ejų metų lietuvis per 25 minutes aikštelėje į savo sąskaitą įsirašė 15 taškų (3/4 dvit., 1/5 trit., 6/6 baud. met.), atliko rezultatyvų perdavimą ir atkovojo vieną kamuolį.

„Jie buvo daug fiziškesni, o mums tai jau prieš rungtynes buvo aišku, bet sustabdyti neišėjo. Kas pavyko šeštadienį prieš „Rytą“, sekmadienį visai neveikė. Mums nepavyko išlikti ramiems, nebuvo to šalto proto. Kartais atrodė, lyg tarp savęs ieškojome kaltininkų aikštelėje, o tai tikrai pakišo koją.

Nesutarimų ar kažkokių pykčių nebuvo, aikštelėje paprasčiausiai vienas mąstė vienaip, kitas mąstė kitaip, o būtent iš to išeina klaidos ir prasti sprendimai“, – apie nesėkmės priežastis samprotavo gynėjas.

Deividas Sirvydis

Panevėžiečių pataikymas iš toli finale nė iš tolo neprilygo jų sezono vidurkiui – tikslūs buvo vos 5 iš 22 tritaškių (22,7 proc.). „Lietkabelis“ LKL čempionate tolimus metimus meta 37,2 proc. taiklumu. Tiesa, šeštadienio mače prieš Vilniaus „Rytą“ panevėžiečiai taip pat įmetė 6 iš 23 tritaškių (26 proc. taiklumas).

„Gali būti, kad tai jaudulys. Šeštadienį taip pat prastai metėme iš toli, bet bent jau aš tikėjausi, kad rungtynėse prieš „Rytą“ visą jaudulį nusimesime ir finale žaisime savo tikrą, gerą krepšinį, tačiau akivaizdu, kad taip nebuvo.

Prieš tokią komandą kaip „Žalgiris“ svarbiausia ir sunkiausia užduotis yra kontroliuoti ritmą. Jeigu jie įgauna pagreitį, būna labai sunku juos sustabdyti ir išlaikyti apylygį rezultatą. Sekmadienį mes jų tikrai nesukontroliavome", – neslėpė Lietuvos rinktinės gynėjas.

Nors KMT finalo ketverto naudingiausiu žaidėju tapo Laurynas Birutis, „Žalgiris“ sekmadienį akivaizdaus lyderio neturėjo. 16 taškų pelnė pražangų prisimedžiojęs Keenanas Evansas, tačiau po 12 pridėjo Tomas Dimša, Brady Manekas ir tas pats L. Birutis, o aikštelėje atrodė, jog bet kuriu momentu bet kuris iš žalgiriečių gali iššauti.

„Be abejo. Ir tai labai atsispindi jų žaidime, ypač pastaruoju metu, – apie tolygų atsakomybės pasidalijimą „Žalgirio“ gretose kalbėjo D. Sirvydis. – Kamuolys tarp jų juda puikiai, visi visada žino, kurioje vietoje turi būti, kur stovi kitas ir kur kamuolys toliau judės.

Lengva būna žaisti, kai vienas žaidėjas daro rungtynes – gali mesti visas pastangas į jį vieną, kažkiek jį pristabdyti ir viskas. O kai visa priešininkų komanda žaidžia taip lygiai, visi žaidėjai kelia pavojų, žaisti pasidaro daug sunkiau.“

Deividas Sirvydis

„Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas po skaudžių 40 minučių krepšinio taip pat pagyrė varžovus, tačiau negailėjo griežtų žodžių tiek sau, tiek savo auklėtiniams.

„Priešininkai kėlė trofėjų, o tai reiškia, jog jie nusipelnė jį laimėti. Šiandien mes buvome toli nuo to lygio, kuriuo norėjome ir privalėjome žaisti, kad galėtume konkuruoti finale prieš „Žalgirį“.

Manau, kad kaltė krenta ir ant manęs, kadangi aš nepajėgiau suvaldyti kai kurių dalykų. Mes turėjome daug idėjų, tačiau nesugebėjome išpildyti nė vienos iš jų. Bet kokiame finale, ypač prieš tokią komandą kaip ši, žaidėjai aikštelėje turi būti kaip vienas kumštis, o jei ne – laimėti praktiškai neįmanoma.

Mes nežaidėme kaip komanda. Mes galvojome apie save, kaip individualius žaidėjus, apie tai, ką mes asmeniškai galime tais svarbiausiais momentais padaryti. Jei mes norime būti sėkmingi ir laimėti, mes privalome visi sekti tą patį planą, žaisti su ta pačia idėja“, – kritiškai komandos pasirodymą vertino N. Čanakas.

Nenadas Čanakas

Labai sunku tokiose rungtynėse rasti kažkokių gerų dalykų. Mes tą antrą kėlinį pralaimėjome 10 taškų skirtumu, o būtent ta atkarpa ir nulėmė šių rungtynių baigtį. Kai taip pagalvoji, mes 30 minučių žaidėme apylygį krepšinį prieš Eurolygos komandą, prieš 11-12 tūkstančių sirgalių jų namų arenoje.

Tai man parodo, kad mes turime daug kokybės, tačiau aš tai jau seniai žinau. Mums reikia kažko daugiau, norėti daugiau. Kaip sakiau, mes turime būti kaip kumštis – visi kartu“, – po Delfi klausimo apie pozityvą rungtynėse kalbėjo N. Čanakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją