„Baskonia“ namie 84:83 (23:23, 25:19, 15:24, 21:17) įveikė Belgrado „Partizan“.

Tai buvo pirmoji „Baskonia“ pergalė po trijų iš eilės pralaimėjimų Euolygoje, o skaičiuojant ir Ispanijos čempionatą, nutrauktas penkių nesėkmių paeiliui ruožas.

T. Sedekerskis baskams per 30 minučių pelnė 14 taškų (5/7 dvit., 0/2 trit., 4/4 baud.), atkovojo 8 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir surinko 22 naudingumo balus.

Trečio kėlinio viduryje Vitorijos ekipa pirmavo 55:50, bet tada pralaimėjo atkarpą 0:11 ir atsidūrė besivejančių vaidmenyje.

Ketvirtame kėlinyje „Baskonia“ kilo į šturmą – Markusas Howardas ir Vanja Marinkovičius įsūdė tritaškius, o po T. Sedekerskio tikslių baudos metimų, likus žaisti dvi minutes, šeimininkai vėl išsiveržė į priekį 78:77.

Po Željko Obradovičiaus minutės pertraukėlės Codi Milleris-McIntyre’as perėmė kamuolį ir įkrovė iš viršaus, bet kitoje atakoje Ogjenas Jaramazas atsakė tritaškiu ir lygino rezultatą – 80:80.

Baskai vėl pirmavo po Chima Moneke dvitaškio (82:80), bet likus 13 sek. Jamesas Nunnally pelnė du taškus su pražanga ir suteikė „Partizan“ pranašumą 83:82.

Po minutės pertraukėlės C. Milleris-McIntyre’as prametė iš toli, bet kamuolį sugriebė ir pražangą išprovokavo Ch. Moneke. Aukštaūgis realizavo abu baudos metimus, palikdamas svečių atsakui 1,3 sek.


Vis tik jie klydo ir „Baskonia“ triumfavo.

„Baskonia“: Chima Moneke 16, Tadas Sedekerskis ir Markusas Howardas po 14, Vanja Marinkovičius 12, Maikas Kotsaras 11, Codi Milleris-McIntyre’as 9 (8 atk. kam., 8 rez. perd.).

„Partizan“: Jamesas Nunnally 16, Tristanas Vukčevičius 13, Zachas LeDay ir Ognjenas Jaramazas po 11.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją