Dvigubą Eurolygos savaitę Kauno „Žalgiris“ (11-9) baigė dar viena nesėkme. Po pralaimėjimo Maskvoje Martino Schillerio auklėtiniai penktadienį Sankt Peterburge 65:77 (14:17, 22:19, 13:20, 16:21) turėjo pripažinti vietos „Zenit“ (12-6) krepšininkų pranašumą.

„Atrodytų, kad jų 9 puolime atkovoti kamuoliai nėra daug, bet iš jų varžovai pelnė taškus. Kitas dalykas – mes per dažnai siuntėme juos mesti baudų metimus. Trečia – nesisekė pataikyti. Pradžioje jaučiau, kad galime būti priekyje 8 ar 10 taškų skirtumu, nes turėjome puikias progas atakuoti, bet nepataikėme. Per rungtynes prametėme 4 ar 5 metimus iš po krepšio, o jei tokius metimus pataikai, gali pakeisti rungtynių eigą“, – savo įžvalgas apie rungtynes „Sibur“ arenoje pateikė M. Schilleris.

"Zenit" - "Žalgiris" rungtynių statistika

Jis nesutiko su teiginiu, kad žalgiriečiams trūko agresijos: „Manau, kad mes buvome itin agresyvūs abejose aikštės pusėse. Kevinas Pangosas prarado savitvardą ir negalėjo pataikyti, manau buvo švilpiama daug pražangų jo naudai, nors to ir neturėjo būti. Thomas Walkupas ir Rokas Jokubaitis tikrai apsunkino jam gyvenimą. Mes tikrai buvome agresyvūs ir puolime, tik negalėjome pataikyti, ypač antroje dvikovos dalyje“.

Rokas Jokubaitis įnešė daug geros energijos, tačiau vien jo strategas nenorėjo išskirti. „Daug žaidėjų atnešė į aikštę energijos ir Rokas buvo vienas iš jų. Jis išsiskyrė vizualiai aikštėje, tačiau visi žaidėjai žaidė su energija“, – teigė jis.

8 taškus per 21 min. pelnęs R. Jokubaitis apgailestavo dėl dviejų pralaimėjimų per dvigubą Eurolygos savaitę.

„Fiziškos rungtynės, gynyboje visų rungtynių metu neblogai gynėmės, bet puolime pritrūkome, susikūrėme daug progų, bet nepataikėme, pradėjome su teisėjais ginčytis ir tai mus išmušė iš vėžių. Turime tą rezultatą. Nėra prie ko labai prikibti, bet tai pralaimėjimas. Liūdna, du pralaimėjimai“, – kalbėjo gynėjas.

Jis tvirtino, kad visai neblogai sekėsi prižiūrėti varžovų lyderį K. Pangosą, tačiau „Zenit“ – gera komanda, turinti ir daugiau „arkliukų“.

Savo asmeniniu pasirodymu žalgirietis liko patenkintas: „Puikiai pavyko, mane išbandė ir pirmoje pozicijoje, visai buvo smagu. Gerai ir komanda atrodė man žaidžiant. Pasitikėjimas savimi labai svarbus, pataikyti metimai lemia daug ką, aktyvesnis tampu ir gynyboje. Kai išeinu su gera emocija ir ritmu, visai komandai lengviau“.

Dabar, pasak R. Jokubaičio, svarbu gerai pailsėti, sulaukti neigiamų COVID-19 testų (Rusijoje ir Maskvoje, ir Sankt Peterburge rungtynės vyko su žiūrovais) ir reikia pasiruošti pirmadienio KMT dvikovai su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Eurolygoje kitą savaitę, penktadienį, „Žalgiris“ namie priims Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkus.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)