„Žalgirio“ komandą palikus amerikiečiams Sonny Weemsui ir DeJuanui Collinsui daugiau žaidimo laiko bei trenerio Aleksandro Trifunovičiaus pasitikėjimo sulaukęs T. Delininkaitis savo šanso nepraleido – krepšininkas buvo vienas iš pagrindinių žaidėjų vedusių „Žalgirį“ į pergalė LKL finalo serijoje prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Kauno klubas seriją laimėjo 3:0, o T. Delininkaitis vidutiniškai per finalo rungtynes rinko po 16 taškų.

- Sužibėjote per finalo seriją. Kas tai lėmė?

- Tai lėmė, manau, sukritusios kortos. Paprasčiausiai traumą gavo ir išvyko S. Weemsas. Kaip žinote, dėl kokių aplinkybių išvažiavo D. Collinsas. Automatiškai atsirado daugiau pasitikėjimo iš trenerio pusės, daugiau minučių, daugiau pats savimi pasitikėjau ir išėjo toks rezultatas, koks yra.

- Gal įgytas pasitikėjimas padės pretenduojant į rinktinę?

- Duok Dieve, kad padėtų.

- Ką galvojate apie kitą sezoną?

- Duokite pailsėti. Sezonas ką tik baigėsi. Norisi poilsio, nes rinktinė laukia. O poilsio, kaip žinote, nėra daug. Dar kol kas apie tai (kitą sezoną – DELFI) negalvoju. Artimiausi planai, artimiausios mintys yra apie atostogas, o tik po to – rinktinė ir klubinis sezonas.

- Ar nebūtų geriau, kito sezono klausimus išspręsti iki darbo su rinktine?

- Be abejo, kur kas geriau žinoti savo darbo vietą anksčiau nei vėliau, bet su amžiumi aš matyt tampu vis ramesnis. Taip kad nelabai pergyvenu. Aišku, nerimas yra, bet jis nėra toks, koks buvo prieš 3-4 metus. Pergyvendavai – gausi komandą, negausi. O dabar jei negausiu – pailsėsiu.

- Kaip vertinate savo pasirodymą viso sezono metu?

- Didžiąją sezono dalį aš asmeniškai savimi nebuvau patenkintas, nes aš retai kada būnu savimi patenkintas. O sezono pabaiga vis tik buvo tokia, kaip aš norėjau žaisti visą sezoną. Iš tikrųjų sezono pradžioje norėjosi daugiau minučių ir didesnio trenerio pasitikėjimo. Bet buvo taip, kaip buvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)