Anot „Žalgirio“ stratego, pavojaus ženklų buvo ir laimėtoje pirmoje rungtynių pusėje, kur svečiai po Milaknio tritaškių buvo atitrūkę 7-iais taškais.

„Tai vienas iš tų pralaimėjimų, kai varžovas tiesiog labiau norėjo laimėti. Jie labiau stengėsi, labiau norėjo ir daugiau kovojo.

Mes savo žaidimo plano neįvykdėme, pažeidėme savo komandinio žaidimo taisykles, nesulaukėme pagalbos iš daugelio žaidėjų. Bamberge nesužaidė ne kažkurios vienos mūsų pozicijos krepšininkas, o didžioji dauguma.

Nesuradome aikštės generolo, to, kuris kovotų ir paliktų širdį. Bandžiau tą per pertrauką pasakyti“, – po pralaimėjimo kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Pirmoje mačo pusėje laikėmės dėl Artūro Milaknio tritaškių (antrame ketvirtyje pataikė tris tritaškius) ir kai kurių gerų neišnaudotų „Brose“ pozicijų, bet taip žaidžiant tikrai pralaimėsi. Tai ir įvyko. Labai liūdna, nes kita komanda norėjo daugiau“, – pridūrė Š. Jasikevičius.

– Paulius Jankūnas greitai susirinko 5-ias pražangas, kiek tai rungtynėms turėjo įtakos?, – po rungtynių buvo paklaustas Š. Jasikevičius.

– Žinoma, tai vienas iš faktorių. Paulius yra mūsų vedlys, kaip ir Kevinas (Pangosas) ar Edgaras (Ulanovas). Nemanau, kad iš šių krepšininkų turėjome vedlį. Buvome komanda be galvos. Tas tikrai nustebino. Labai liūdnas vakaras dėl pagarbos vienas kitam ir komandinio ekipos žaidimo taisyklėms.

– Praleisti 93 taškai, kodėl tokia „Žalgrio“ gynyba?

– Jos jau nebuvo pirmoje mačo pusėje. Teko panaudoti keturis centrus, bet nei vienas negalėjo nuo kamuolio „atkirsti“ Dejano Musli. Kurį laiką gelbėjo tai, kad jis kartais nepataikydavo iš po krepšio.

Tas pats ir dėl Augustine'o Rubito. Jie pirmoje mačo pusėje nepataikydami dominavo rungtynėse, buvo abu pelnę 22 taškus ir atkovoję 7-is kamuolius.

Mes laikėmės dėl A. Milaknio tritaškių. Taip negali traukti 40 minučių. Taip seniai nebuvau nusivylęs kai kuriais žaidėjais.

Paprastai pasižymime labai užtikrintomis kovotojų savybėmis, bet to šiandien nemačiau.

Pasikartosiu, kad laimėjo ta komanda, kuri labiau norėjo pergalės. Jei Eurolygoje nusileisime noru laimėti, 95 proc. rungtynių mes pralaimėsime, ypač išvykoje.

Kito kelio nėra. Prasidėjus antram ratui aš tikrai neatpažįstu savo komandos.

– Kas tai lemia? Juk bendraujate su žaidėjais.

– Taip, kalbamės, bet aš nežinau. Per paskutines dvi savaites pokalbių buvo daug. Paprasčiausiai turi būti kažkoks sukrėtimas. Nėra problemų pralaimėti, bet tik ne tokiu būdu, kai pralaimima noru. Tai sporte pats blogiausias dalykas.

– Ar Beno Udrihą galime įvardinti kaip silpnąją „Žalgirio“ gynybos grandį?

– Nemanau. Jis dar neįsisavinęs mūsų gynybos schemos. B. Udrihui labai sunku, kone kiekvienos sausio, vasario rungtynės mums bus kaip finalas. Nežaidus 6-7 mėnesius pagauti ritmą yra sunku.

Bet yra kiti žaidėjai. „Žalgiris“ nėra vieno krepšininko komanda. Jam atvykus juk sakiau, kad jis nėra kažkoks gelbėtojas. Jis stengiasi, aš jį suprantu. Manau, Beno su kiekviena diena mums padės.

Bet mes kalbame dar apie 10 žaidėjų. Jei nesužaidžia P. Jankūnas ar K. Pangosas, kur dar 9-10 krepšininkų?

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ žais šį ketvirtadienį namuose prieš „Valencia“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)