Iš Pensilvanijos, JAV, į sostinę grįžęs aukštaūgis sudarė trejų metų sutartį su Lietuvos vičempionu Vilniaus „Rytu“, tačiau iškart buvo paskolintas Klaipėdos „Neptūnui“.

„Norime, kad šiame sezone jis žaistų kuo daugiau minučių ir vėl įsilietų į europietiško krepšinio ritmą. Todėl pasitarę nusprendėme jį paskolinti „Neptūnui“, kur galėsime iš arti stebėti jo tobulėjimą ir padėti bet kokiais kylančiais klausimais.

Klaipėdos komanda jam turėtų puikiai tikti, o kitais metais jau norime matyti jį pagrindinėje mūsų ekipoje. Ąžuolas yra „Ryto“ žmogus ir nė minutei nesudvejojome, kad verta su juo susieti ateitį“, – teigė „Ryto“ atstovai.

Jų norai ir lūkesčiai kol kas yra išpildomi su kaupu. Vos tik prie uostamiesčio komandos prisijungęs Ąžuolas ėmė rengti galingus pasirodymus, o „Neptūnas“ – drumsti LKL vandenis.

Trys pergalės iš trijų, įskaitant ir sensacingą laimėjimą 88:76 Kaune prieš „Žalgirį“, bei blankiai sezoną pradėję klaipėdiečiai (6-6) turnyro lentelėje jau pavijo Jonavos „CBet“ kapelą (6-6).

Ą. Tubelis – neabejotinai vienas svarbiausių neptūniečių irklininkų į pasipylusias pergales: mūšiuose su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“, „Žalgiriu“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ per vidutiniškai 24 minutes jis sužvejojo po beveik 17 taškų (71 proc. dvitaškių, 50 proc. tritaškių) ir 23 naudingumo balus.

Sulaikyti 21-erių metų puolėjo, drąsiai bei taikliai atakuojančio tiek iš po krepšio ar arti jo, tiek ir iš distancijos, nepajėgė nei Eurolygos kūnai – Rolandas Šmitas, nei Brady Manekas.

„Buvo saldi pergalė. Vyrai parodė, kaip iš tikrųjų jie gali žaisti ir kokio lygio komanda būti, kai visi maksimaliai susikoncentravę ir siekia pergalės. Bet mes visi suprantame, kad tai tik vienos rungtynės, kuriomis pasidžiaugi tik tą vakarą, o kitą dieną jau vėl ruošiesi kitoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)