Turnyro lentelėje abi ekipos rikiuojasi greta. „Viči-Aistės“ per 18 rungtynių dar nėra patyrusios nesėkmės kartėlio ir užtikrintai pirmauja. „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipa su 11 pergalių ir 6 pralaimėjimais – antra.

Vilniaus komanda pastaruoju metu gerina savo žaidimą. „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komanda iškovojo 10 pergalių iš eilės LKF, LMKL ir Baltijos krepšinio lygoje. Kauno ekipa šią savaitę baigė pasirodymą Eurolygoje. „Viči-Aisčių“ komanda su 2 pergalėmis ir 12 nesėkmių liko A grupės dugne.

Šį sezoną komandos susitiko jau du kartus ir abu sykius pergales šventė Kauno komanda. Pirmą mačą spalio mėnesį Kaune šeimininkės laimėjo užtikrintai (85:58), tačiau antrame susitikime Vilniuje Lietuvos čempionėms vos išnešė sveiką kailį (63:57).

LMKL čempionate Kauno komandą į priekį veda Courtnay Pilypaitis. Per 16 rungtynių ji vidutiniškai pelno po 13,9 taško. Tatjana Lichtarovič įmeta po 13,2 taško, o Aija Putnina – po 10,9.

„Ruošiamės rungtynės, dirbame, tiesa, šio susitikimo per daug neakcentuojame“, - prieš mačą sakė „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandos vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius. – Žinoma, nesame šių rungtynių favoritai, tačiau kodėl nesistengti pasiekti pergalės? Mūsų forma šiuo metu tikrai gera, todėl pabandysime svečiuose patampyti nervus Lietuvos čempionėms. Visada reikia kovoti dėl pergalės. Šiuo metu traumą yra patyrusi ir sirguliuoja Sigita Galdikaitė. Ar ji galės rungtyniauti, nuspręsime prieš rungtynes, pasitarę su komandos gydytoju“.

„Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandos varžovėms šį sezoną daugiausiai bėdų pridaro Gintarė Petronytė. Puolėja per penkerias LMKL rungtynes vidutiniškai pelno po 20,8 taško ir atkovoja po 11 kamuolių, Kristina Vengrytė įmeta po 15,29 taško, o Sakellie Daniels - po 9,76 taško ir atlieka 6,3 rezultatyvaus perdavimo. Tai - geriausias rezultatas lygoje.

„Viči-Aisčių“ komandoje yra žaidusios keturios Vilniaus klubo krepšininkės. Kauno ekipos marškinėlius yra vilkėjusi G. Petronytė, K. Vengrytė, S. Galdikaitė ir Šarūnė Povilionytė.

Šeštadienis, vasario 4 d., 15:00 val.

Kauno „Viči-Aistės“ – Vilniaus „Kibirkštis-Tichė-IKI“
(Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centras, Pašilės g. 39a)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją