MVP. Naudingiausiu praėjusios savaitės žaidėju tapo Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Brandonas Daviesas, dvikovoje su Prienų „Skycop“ žaidęs vos 14 minučių.

Kauniečiai iškovojo didžiausią sezono pergalę (93:48), o amerikietis centras pelnė 17 taškų (5/7 dvit., 7/7 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 25 naudingumo balus.

Daugiausiai naudingumo balų praėjusią savaitę surinko Klaipėdos „Neptūno“ centras Jerai Grantas (28), tačiau uostamiesčio ekipa nusileido Utenos „Juventus“ krepšininkams, tad vidurio puolėjo poziciją savaitės penketuke užėmė B. Daviesas.

Didžiausia pergalė. Eurolygos rungtynėse penktadienio vakarą Las Palme skaudžiai kritęs „Žalgiris“ (15-1) sekmadienį savo pyktį vietiniame fronte išliejo prieš Prienų komandą (5-11).

Dėl įvairių traumų Šarūnas Jasikevičius remtis negalėjo net 5 krepšininkais – Pauliumi Jankūnu, Leo Westermannu, Antanu Kavaliausku, Mariumi Grigoniu bei Nate‘u Woltersu.

Vis dėlto šios netektys „Žalgiriui“ nesutrukdė varžovus įveikti rekordiniu 45 taškų pranašumu bei praleisti mažiausią skaičių taškų šiame sezone (93:48).

Dešimtąją pergalę iš eilės „Betsafe–LKL“ pirmenybėse iškovoję kauniečiai savo pranašumą prieš „Skycop“ demonstravo nuo pirmųjų minučių.

Jau dvikovos pradžioje „Žalgiris“ įgijo dviženklę persvarą (13:3), kuri antrajame kėlinyje padidėjo iki 20 taškų (40:20), o antroje susitikimo dalyje tolygiai didėjo iki 30 ir 40 taškų atotrūkio.

„Skycop“ krepšininkams tai buvo 6-oji nesėkmė per 7-erias rungtynes bei 8-oji per pastarąsias 10 rungtynių.

Dėmesio Vilniuje susilaukęs Žygimantas Skučas. Vilniaus „Rytas“ (12-4) praėjusią savaitę žaidė du susitikimus ir abiejuose iškovojo pergales.

Tiesa, pergalės nebuvo pasiektos lengvai. Atidėtose rungtynėse su Alytaus „Dzūkija“ (6-10) sostinės ekipa triumfavo 89:79, tuo metu Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (7-9) komandą buvo patiesta 89:82.

Antrasis mačas pasižymėjo kibirkštimis tarp vilniečių žaidėjų ir Žygimanto Skučo. „Pieno žvaigždžių“ puolėjas į konfliktus įsivėlė tiek su Arnu Butkevičiumi, tiek su Martynu Echodu. Galiausiai pratrūko „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis, kuris sulaukė techninės pražangos.

„Kelis mėnesius pailsėjome, dabar Ž. Skučas grįžo ir vėl gyvensime sunkiai“, – po dvikovos sakė D. Adomaitis.

Susitikimą „Rytas“ perlaužė trečiojo kėlinio pabaigoje, kuomet turėtą 1 taško deficitą (63:64) pavertė į dviženklį pranašumą (76:65).

Pasvaliečių neišgelbėjo ir į rikiuotę po 6 savaičių pertraukos sugrįžęs Emmanuelis Omogbo, kuris per 11 minučių pelnė 4 taškus ir atkovojo 2 kamuolius.

Nutrūkusi „Neptūno“ serija. Klaipėdos „Neptūnas“ (13-3) dramatiškoje kovoje svečiuose 80:88 pripažino Utenos „Juventus“ (7-9) pranašumą. Tai buvo pirmoji uostamiesčio ekipos nesėkmė išvykoje šį sezoną, be to, su šiuo pralaimėjimu nutrūko ir 4 „Neptūno“ pergalių serija.

Žydrūno Urbono kariauna didžiąją rungtynių dalį buvo priekyje, o ketvirtojo ketvirčio pradžioje buvo sukaupusi dviženklę persvarą (67:56).

Vis dėlto „Neptūno“ snaiperiai pataikė tris tritaškius, o paskutinis Tomo Delininkaičio tolimas metimas, likus minutei iki rungtynių pabaigos, išlygino rezultatą (80:80).

Rungtynių likimą išsprendė sudėtingą dvitaškį su pražanga pataikęs Dovis Bičkauskis, o po dar vienos atakos „Neptūno“ komanda buvo nubausta dvejomis techninėmis pražangomis.

„Juventus“ pergalės pamatus padėjo didelė energija, kuri atsispindėjo kovoje dėl kamuolių (40-25) bei agresyviame puolime – 38 baudų metimai prieš varžovų 21.

„Vien tai, kiek varžovai atkovojo kamuolių po mūsų krepšiu ar pelnė lengvų taškų, rodo, kad jie daugiau norėjo laimėti“, – sakė K. Maksvytis.

„Dzūkijos“ antausis „Lietkabeliui“. Alytaus „Dzūkija“ (6-10) namuose 85:68 pranoko permainų nepaliaujamai krečiamą Panevėžio „Lietkabelį“ (10-6).

Aukštaitijos klubo kantrybė trūko praėjusią savaitę, kuomet buvo atleistas puse ekipos per du mėnesius pakeitęs sporto direktorius Jonas Vainauskas. „Lietkabelio“ klubas šiandien pranešė, kad į ekipą sugrįžtą prieš savaitę J. Vainausko atleistas įžaidėjas Jamaras Wilsonas.

Panevėžiečiai atsiliekančiųjų vaidmenyje Alytuje buvo beveik visas rungtynes. Nors trečiajame kėlinyje „Lietkabelio“ deficitas buvo 2 taškai (48:50), tačiau tuomet „Dzūkija“ spurtavo 18:5 ir daugiau atgal nebesigręžiojo.

Karjeros rungtynes stipriausioje šalies lygoje sužaidė iš „Žalgirio“ pasiskolintas „Dzūkijos“ 20-metis krepšininkas Matas Jogėla. Puolėjas per 26 minutes pelnė 14 taškų bei surinko 26 naudingumo balus.

Šis mačas veikiausiai buvo paskutinis dzūkų įžaidėjui Kendrickui Brownui. Trečio rezultatyviausio pirmenybių krepšininko sutartis su „Dzūkijos“ komanda baigėsi galioti šiandien. Nors klubas siekia pratęsti kontraktą su amerikiečiu, tačiau šis ketina pakelti sparnus iš Alytaus.

Deividas Sirvydis. Vos pernai profesionalo karjerą pradėjęs Vilniaus „Ryto“ gynėjas Deividas Sirvydis besigrumdamas tarp vyrų jaučiasi vis tvirčiau.

18–metis įspūdingais ir įsimintinais epizodais jau spėjo pasižymėti tiek jaunimo, tiek ir vyrų varžybose.

D. Sirvydis šį sezoną „Betsafe–LKL“ sužaidė 10 rungtynių – vienomis daugiau nei per visą praėjusį sezoną. Taškų vidurkis (4,9) irgi beveik dvigubai lenkia praėjusio sezono skaičius (2,8).

Jei lygintume su bendraamžiais (2000-ųjų gimimo žaidėjais), rezultatais ir aikštėje praleidžiamomis minutėmis su D. Sirvydžiu galėtų lygiuotis tik Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis.

Pirmasis jaunojo Vilniaus komandos talento proveržis įvyko dar praėjusiame sezone, kai D. Sirvydžio vedami tuometinio „Lietuvos ryto“ jaunieji krepšininkai pirmiausia laimėjo aštuoniolikmečių Eurolygos atrankos varžybas Kaune, o vėliau lygių neturėjo ir finaliniame etape Belgrade. Savo lyderio indėlį turnyre išskyrė ir komandos treneris Arvydas Gronskis.

„Nenoriu nuvertinti kitų žaidėjų, bet Deividas tikrai buvo mūsų komandos kertinis akmuo, geresniais darė ir visą mūsų ekipą. Jis itin padėdavo tada, kai komanda turėjo problemų, buvo sunkiose situacijose.“

Plačiau apie D. Sirvydžio kelią profesionaliame krepšinyje – LKL TV ir LKL akademijos paruoštame vaizdo siužete:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)