„Šaras įrodė, kad didžiausios pergalės iškovojamos ne tada, kai turi pilną piniginę, o tada, kai turi didelę širdį. Bet Kauno garbės piliečiais žmonės skelbiami ne už pergales krepšinio aikštelėse, o už tai, kokie jie yra už jos ribų. Šaras yra tikras kaunietis, meilę ir ištikimybę savo miestui ir jo žmonėms įrodęs ne žodžiais, o veiksmais“, – apie Š. Jasikevičių ir pasiūlymą jį paskelbti Garbės piliečiu, kalbėjo V. Matijošaitis.

Tokiam pasiūlymui šios savaitės viduryje pritarė Kauno miesto savivaldybės Apdovanojimų komisija. Galutinį sprendimą artimiausiame posėdyje gegužės mėnesį priims Kauno miesto taryba.

Simboliška, kad toks sprendimas sutapo su dar vienu skambiu Š. Jasikevičiaus karjeros pasiekimu. Savo profesionalaus krepšininko karjerą Kauno „Žalgiryje“ pabaigęs ir netrukus vyriausiojo trenerio pareigų ėmęsis Š. Jasikevičius po dviejų dešimtmečių sugrąžino Lietuvos čempionų komandą į Eurolygos geriausiųjų ketvertuką.

„Esu šios pergalės dalis ir tikrai malonu padaryti kažką savo miestui. Tikrai esu didžiulis „Žalgirio“ patriotas nuo mažų dienų. Manau, tą prieš keletą metų žmonės jau suprato. Patikėkite manim, visą gyvenimą buvau didžiulis „Žalgirio“ fanas.

Tai man yra komanda „numeris vienas“ ir taip bus iki mirties. Galim diskutuoti apie meilę visokiems miestams, bet „Žalgirį“ aš myliu daugiau negu bet kurią kitą komandą, nes tai vis dėlto yra mano pirmoji meilė, – po pergalingų rungtynių „Žalgirio“ arenoje emocingai kalbėjo Š. Jasikevičius. – Reikia džiaugtis, kad organizacija ir žaidėjai kyla į viršų, ir pats Kauno miestas kyla žiauriai į viršų.“

Pasak Kauno miesto savivaldybės Apdovanojimų komisijos primininko Benjamino Želvio, Š. Jasikevičius pretenduoja tapti 30-uoju Kauno miesto Garbės piliečiu greta miestui ir visai šaliai nusipelniusių asmenybių:

„Visi Kauno Garbės piliečio vardą pelnę asmenys – ne tik prisiekę ir savo pašaukimui ištikimi įvairių sričių profesionalai, bet ir įkvepiančios, aplinkinius motyvuojančios asmenybės, o tuo pačiu ir tikri Kauno ambasadoriai. Taigi Š. Jasikevičiaus kandidatūra šiuo atveju komisijai nekelia jokių abejonių.“

42 metų treneris, anot B. Želvio, taptų beveik jauniausiu šio titulo laureatu. Už jį jaunesnis buvo tik kitas legendinis Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis, kuris Kauno garbės piliečiu tapo 1997-aisiais, būdamas 33 metų.

Šiemet, minint Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmetį, vasario 16-ąją Kauno garbės piliečio vardas buvo suteiktas Vytauto Didžiojo universiteto profesoriui Liudui Mažyliui, Vokietijos užsienio reikalų ministerijos archyve, Berlyne suradusiam prieš 100 metų pasirašytą Vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės Aktą. Pernai tokie titulai suteikti nusipelniusiai sportinių šokių šokėjų bei trenerių porai, Kauno visuomenininkams – Jūratei Elenai ir Česlovui Norvaišoms.

Kauno miesto garbės piliečio vardas nuo 1991-ųjų teikiamas nusipelniusiems asmenims, savo darbais ir veikla meno, mokslo, kultūros, sporto ir visuomeninėje bei kitose srityse garsinantiems Kauno miesto vardą Lietuvoje ir svetur, taip pat už svarų indėlį kuriant Kauno miesto gyventojų kultūrinę, ekonominę, socialinę ir dvasinę gerovę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)