„Akivaizdu, kad Eurolyga auga. Kai paskutiniame reguliariojo sezono ture sprendžiasi, kas žais atkrintamosiose varžybose, ir į 3 likusias vietas pretenduoja 6 komandos, tai daug ką pasako apie lygą. Favoritai ir pagrindiniai pretendentai į finalo ketvertą – „Fenerbahče“, CSKA ir „Real“ – išsiskiria ir komandų sudėtimi, ir ambicijomis.

Tačiau net ir reguliariojo sezono nugalėtojui „Fenerbahče“ dvikova su „Žalgiriu“, įšokusiu į aštuntą vietą, nebus lengvas pasivaikščiojimas. Tuo esu tikras. Eurolyga daro viską, kad matytume aukščiausio lygio krepšinį, tai – europietiškas NBA analogas“, – interviu portalui „Team Russia“ kalbėjo S. Tarakanovas.

Per paskutinius du sezonus mažiausiai viena komanda iš pirmojo ketverto būdavo eliminuojama jau pirmame atkrintamųjų varžybų etape. Kas galėtų nustebinti šįkart?

„Fenerbahče“ turėtų įveikti „Žalgirio“ barjerą, nors galvoju, kad mažiausiai vieną pergalę serijoje kauniečiai tikrai iškovos. Nemanau, kad CSKA „sausai“ laimės seriją su Vitorijos „Baskonia“, staigmenų galime laukti „Real“ – „Panathinaikos“ poroje, juo labiau, kad Madrido komandoje susižeidęs vienas pagrindinių žaidėjų Sergio Llullas. Netikėtumų galime tikėtis iš „Anadolu Efes“ ir „Barcelonos“ rungtynių. Man labiau imponuoja turkų ekipos žaidimas. Serija ilga, tad tikrai bus siurprizų. Tuo ir žavus krepšinis“, – vertino S. Tarakanovas.

„Žalgiris“ į Eurolygos ketvirtfinalio seriją žengia užtikrintai – su 6 pergalių iš eilės serija kišenėje. Anot krepšinio eksperto, tai gali turėti reikšmės.

„Trejas iš tų šešerių rungtynių „Žalgiris“ laimėjo išvykoje, o tai rodo, kad Lietuvos čempionai turi raumenų. Mačas Madride su „Real“ tapo Brandono Davieso benefisu – atsirado žaidėjas, ištempęs komandą.

„Fenerbahče“ Kauno klubas gali įveikti mažiausiai kartą. Nė kiek neabejoju, kad namų arenoje bus tikras anšlagas. Pats gi ne kartą žaidžiau Kaune, baigęs karjerą daug kartų ten lankiausi. Praėjusį sezoną mano draugas prašė nupirkti bilietų į „Žalgirio“ rungtynes, tai patikėkite – buvo tokia problema, kad turėjau kreiptis į Arvydą Sabonį“, – juokėsi S. Tarakanovas.

Krepšinis.lt jau rašė, kad daugybę kartų šiame Eurolygos sezone „Žalgirio“ areną aklinai užpildę žiūrovai nepaliks laisvų kėdžių ir ketvirtfinalyje su Stambulo „Fenerbahče“.

Bilietai į rungtynes Kaune ištirpo rekordiniu greičiu. Prekiauti bilietais Kauno „Žalgiris“ bandė pradėti pirmadienį, bet susidomėjimas buvo toks didelis, kad užklausų srauto neatlaikė serveriai. Antradienį prekybą paleidus iš naujo, nuo 19 iki 80 eurų kainavusių bilietų neliko vos per tris valandas.

Here we GO... #GameON
A post shared by Turkish Airlines EuroLeague (@euroleague) on Apr 4, 2019 at 3:09pm PDT

Olimpinis čempionas interviu buvo paklaustas ir apie Željko Obradovičiaus bei Šarūno Jasikevičiaus akistatą. Jis teigė, kad lietuvio negalima tikrąja žodžio prasme laikyti serbo mokiniu.

„Šaras žaidė „Panathinaikos“ komandoje treniruojamas Ž. Obradovičiaus ir kažką perėmė. Jis protingas vaikinas su gera krepšinio uosle.

Po praėjusio sezono Š. Jasikevičių mėgino suvesti su „Barcelona“, CSKA, „Maccabi“, tačiau visuomet sakiau, kad vienas sėkmingas sezonas Kaune – dar ne rodiklis. Neaišku, kaip jam sektųsi klube, kur nebūtų tokio palaikymo, kokį dabar jis turi Kaune, kur nėra tokios pagarbos ir aistros krepšiniui, – kalbėjo S. Tarakanovas. – Tačiau dabar Šaras patvirtino savo kvalifikaciją, nepaisant sunkios sezono pradžios, kai „Žalgiris“ niekaip negalėjo laimėti rungtynių namie, kas, mano galva, apskritai sunkiai suvokiama.

Būdamas Tel Avive stebėjau Š. Jasikevičių, kaip jis kontroliuoja komandą, kaip gyvena rungtynėmis, motyvuoja auklėtinius. Jis gana griežtai žaidėjus kritikuoja, tačiau tuo pačiu tai daro pagarbiai ir gauna tą pagarbą iš jų atgal. Tai – trenerio talentas“.

Primename, kad „Žalgiris“ ir „Fenerbahče“ Stambule kausis balandžio 16 ir 18 dienomis, į Lietuvą serija iki trijų pergalių persikels balandžio 23 dieną.

Sudalyvauti Eurolygos spėlionėje ir savo nuomone su draugais pasidalinti feisbuko socialiniame tinkle galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)