Ketvirtadienį namų sienas gynusi „Fenerbahče“ triuškino svečius iš Ispanijos 40:15, bet vėliau kalatonai sugebėjo ištirpdyti deficitą iki 3 taškų.

Kai atrodė, kad laukia dramatiška kulminacija, šeimininkai dar kartą trūktelėjo į priekį, nepalikdami oponentams jokių vilčių ir pasiekdami revanšą didesniu skirtumu nei gruodį pralaimėjo Barselonoje (81:89).

„Pasirodėme iš visų pusių. Po trečio ketvirčio situacija buvo prasta, „Barcelona“ lengvai rinko taškus ir gerai gynėsi. Kai skęsti, sunku staiga išnerti ir vėl pradėti žaisti puikiai – sureagavome neįtikėtinai“, – sakė nugalėtojų strategas iš Lietuvos.

Tarp jo auklėtinių po mačo daugiausiai dėmesio susilaukė buvęs „Barcos“ atakų organizatorius Nickas Calathes. Įžaidėjas pelnė 13 taškų, o taip pat perėmė 2 kamuolius – pagal šį rodiklį graikas tapo visų laikų Eurolygos rekordininku (436 per. kam.), aplenkdamas tautietį Dimitrį Diamantidį.

35-erių krepšininkas taip pat pirmauja pagal rezultatyvius perdavimus (2030).

Rezultatyviausias „Fenerbahče“ gretose buvo Scottie Wilbekinas (18 taškų), naudingiausias – Nigelis Hayesas-Davisas (12 tšk., 5 atk. kam., 5 per. kam.).

Ispanijos čempionų stovykloje vikriai darbavosi Dario Brizuela, per 14 min. spėjęs sukaupti 18 taškų, bet kitiems jo komandos draugams vakaras klojosi sunkiai. Ypač vos 3 min. tesužaidusiam Rokui Jokubaičiui, nespėjusiam niekuo pasižymėti.

„Turime greitai atsigauti, nes laukia kitas mačas, kuris bus ne mažiau sunkus. Reikia atvėsinti galvas po šios nesėkmės ir neprarasti pasitikėjimo savimi bei tuo, ką šiame sezone jau nuveikėme“, – komentavo Š. Jasikevičių prie komandos vairo praėjusią vasarą pakeitęs Rogeris Grimau.

Penktadienį „Fenerbahče“ išvykoje žais su Milano „Olimpia“ (Italija), o „Barcelona“ keliaus pas Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija).

Turnyro lentelėje Katalonijos klubas lieka antras (20/10), bet jau tik pergale lenkia įkandin sekančius „Panathinaikos“, „Fenerbahče“ ir žemyn smuktelėjusį „Monaco“ (Prancūzija).


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją