Katalonai, susidūrę su fiziškuoju Vilerbano ASVEL, ne tik antrą kartą šį sezoną nesukrapštė nė 70 taškų, bet ir vėl pripažino prancūzų pranašumą – šį sykį 69:76 „Palau Blaugrana“ arenoje.

Tvirtai suspaustuose varžovų gynybos gniaužtuose strigę šeimininkai visą ketvirtą kėlinį vijosi oponentus ir paskutinę minutę priartėjo iki vieno metimo atstumo – 69:72. Vis dėlto T. J. Parkerio auklėtiniai atsilaikė: jų pergalę įtvirtino keturios iš eilės taiklios Norriso Cole'o baudos.

Įspūdingą pagreitį įgiję ASVEL krepšininkai Eurolygoje pasiekė jau šeštą pergalę iš eilės ir didina spaudimą turnyro lentelės viduryje – Prancūzijos atstovai (12/14) tik dviem laimėjimais atsilieka nuo dviem laipteliais aukščiau, dešimtoje vietoje, žengiančio Kauno „Žalgirio“ (14/12).

Savo ruožtu „Barcai“, neseniai į viršų iškėlusiai Ispanijos „Copa del Rey“ titulą, taip pat nėra ko panikuoti: Katalonijos pasididžiavimas suklupo viso labo dviejuose iš 17-os šiemet žaistų mačų.

Nepaisant to, savaime suprantama, kad maksimalizmu ir reiklumu garsėjantis Š. Jasikevičius po patirtos nesėkmės nebuvo patenkintas.

„Sveikinimai ASVEL ir T. J. Nuviliantis vakaras mums, nes nežaidėme gero krepšinio. Tam tikrose situacijose nesielgėme gerai ir sumokėjome už tai kainą. Varžovai, kaip ir tikėjomės, žaidė fiziškai.

Tikiu, kad mūsų žaidėjams po tokio įtempto tvarkaraščio buvo labai svarbu atsijungti nuo krepšinio – bandėme jiems suteikti laisvo laiko. Bet jau metas suprasti, kad atėjo laikas grįžti ir žaisti. Turime pagaliau suvokti, kad „Copa del Rey“ titulas jau yra muziejuje, tai – praeitis.

Privalome vėl būti geriausia savo versija, kovoti ambicingai ir susikoncentravus į visas detales. Šį kartą mes stokojome to ambicingumo, kurį demonstravome pastaruosius kelis mėnesius. Esu nustebęs, kad mūsų atsarginiai buvo tokie tykūs. Maniau, kad po savaitės pertraukos vaikinai bus užsivedę žaisti ir laimėti Eurolygos rungtynes, bet taip nebuvo“, – priekaištavo Šaras.

Jis atkreipė dėmesį ir į tai, kad šiemet Eurolyga – kaip niekada konkurencinga ir komandas vieną nuo kitos skiria visai nedaug.

„Jeigu analizuotume paskutines trejas mūsų rungtynes turnyre, dvejas iš jų mes pralaimėjome, o tai tokioje negailestingoje Eurolygoje yra blogas rezultatas. Dabar turėsime keliauti į išvyką ir sutvarkyti tai. Eurolyga – labai sunki: kaip matote, skirtumas tarp pirmos ir penktos-šeštos vietos yra tik pora pergalių. Mums reikia tai įsisąmoninti“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Primename, kad neįprastas epizodas buvo užfiksuotas antrame kėlinyje, kai nesusivaldė ryškiausia „Barcelonos“ žvaigždė Nikola Mirotičius. Ispanijos pilietybę turintis juodkalnietis po pražangos puolime ties krūtine perplėšė savo marškinėlius ir taip užsidirbo techninę pražangą.

Beje, būtent N. Mirotičius (19 tšk. ir 15 naud. bal.) kartu su Brandonu Daviesu (22 tšk. ir 29 naud. bal.) sukaupė kone du trečdalius visų katalonų taškų ir naudingumo balų – atitinkamai 41 iš 69 ir 44 iš 65.

Ateinantį antradienį viena labiausiai įkaitusių Eurolygos ekipų ASVEL viešės Lietuvoje ir susigrums su „Žalgiriu“, kurio pentadienį dar lauks ir pasimatymas su Milano „Armani“.

Tuo metu „Barca“ kitą savaitę susitiks su Atėnų „Panathinaikos“ ir Vitorijos „Baskonia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)