Eurolygos 8-ame ture ketvirtadienį Milano „Armani“ (7/1) namie 75:70 (28:21, 14:13, 19:15, 14:21) pranoko „Barcelona“ (6/2) krepšininkus ir įsitvirtino pirmoje turnyro lentelės vietoje.

„Varžovai žaidė kiečiau, man tai buvo labai skausmingas pralaimėjimas, nes nebuvo tinkamo nusiteikimo, ypač jei kalbėsiu apie savo pagrindinius žaidėjus“, – Milano komandą ir trenerį E. Messiną pasveikinęs kalbėjo Š. Jasikevičius.

Anot jo, žaidėjai nesureagavo rungtynėse Tel Avive (pirmas „Barcelonos“ pralaimėjimas šį sezoną 68:85 praėjusią savaitę), o dabar scenarijus pasikartojo: „Mes turėjo lygiai tokį patį siaubingą pirmą kėlinį, jokio dėmesio detalėms išvykos rungtynėse prieš gerą komandą. Labai svarbu laiku sureaguoti, tačiau mes praleidome 28 taškus pirmame kėlinyje. Tuomet jau atsirado atsakas, tačiau mums reikia keisti požiūrį pradžioje ir žaisti daug kiečiau“.

Savo ruožtu E. Messina kalbėjo, kad po labai geros pradžios jo auklėtiniai staiga nustojo dalintis kamuoliu.

„Nebeieškojome savo aukštaūgių ir atakavome tik iš perimetro. Prieš „Barceloną“ to daryti negalima arba pralaimėsi. Žaidėjai atliko fantastišką darbą ir vėl rado savo žaidimą, tapo organizuoti puolime, – kalbėjo jis. – Vėl pradėjome ieškoti Nicolos Melli, perdavinėjome kamuolį nuo vieno aikštės krašto į kitą, pataikėme pora labai svarbių tritaškių, o gynyba buvo gera visas rungtynes. Ypač gerai gynėmės varžovams keičiantis. Jei leisi jiems pelnyti taškus po pasikeitimo, jie taps nesulaikomi. Juk tai „Barcelona“, – kalbėjo „Armani“ strategas.

Po šios pergalės Milano komanda tapo vienvalde Eurolygos turnyro lydere.

„Ką mums reiškia būti turnyro lentelės viršūnėje? Mes sunkiai dirbame, o žaidėjai atiduoda visas jėgas. Nieko daugiau. Kol kas anksti kažką apie tai kalbėti. Mes žaidėme namų rungtynes, tačiau dabar mums reikia laimėti ir išvykoje. Laukia ilgas kelias, tačiau įveikėme daug gerų komandų. Tai mums suteikia pasitikėjimo savo jėgomis. Žinoma, pergalė prieš „Barceloną“ yra įspūdinga. Tokioje atmosferoje labai malonu žaisti ir esame dėkingi savo fanams“, – sakė E. Messina.

17 taškų nugalėtojams pelnęs ir įspūdingą tritaškį su pražanga pabaigoje pataikęs Luigi Datome pabrėžė, kad žaidė prieš aukšto lygio varžovus ir paskutiniame kėlinyje nesugebėjo išlikti tokie pat agresyvūs: „Tačiau tai yra 40-ies minučių žaidimas, išsaugojome pasitikėjimą vieni kitais komandoje ir kamuolys krito pabaigoje į krepšį. Negali įveikti „Barcelonos“ per 30 ar 35 min. Ją gali įveikti per 40 minučių“.


11 taškų surinkęs Shavonas Shieldsas nukėlė kepurę prieš „Barceloną“. „Kai mes turėjome 13 taškų persvarą, jie nenuleido rankų ir kovojo, pradėjo savo spurtą. Tuomet atėjo eilė mums pademonstruoti charakterį, sužaisti geriausiai, kaip galime ir laimėti. Reikia nenustoti tikėti, kai meti į krepšį. Laimei pataikiau aš, pataikė L. Datome, o paskui ir Chacho. Atlikome užtektinai taiklių metimų, kad laimėtume“, – sakė jis.

Kitas rungtynes „Barcelona“ žais namie lapkričio 11 dieną su Vitorijos „Baskonia“. Pastarajai atstovauja Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis. Milano komanda lapkričio 12 dieną surems pečius išvykoje su Stambulo „Fenerbahče“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)