Rungtynės buvo nervingos, bet pergalė – užtikrinta: ketvirtadienį Stambulo „Fenerbahče“ (17/11) 89:79 išvykoje nurungė titulą ginantį ir Eurolygoje šiuo metu pirmaujantį Madrido „Real“ (22/6).

Karališkajam klubui tai buvo trečia nesėkmė iš eilės – tiek pat kartų jis buvo pralaimėjęs per visą ligtolinį sezoną.

Lygiai ta pačia nata – nuliūdindamas Ispanijos sostinę – Š. Jasikevičius uždarė praėjusį sezoną, kuomet dar treniravo „Barcelona“ ir tapo šalies čempionu, finalo seriją užbaigdamas būtent Madride.

Bet po to sekė skyrybos, kurias dabartinis Turkijos grandų vairininkas prisimena su kartėliu.

„Ne pirmą kartą man taip teko palikti šią komandą – laimint. Nėra abejonių, kad nusivylimas dėl elgesio su manimi buvo didžiulis. Ir tai toliau tęsiasi – su manimi, mano šeima. Vieną dieną prabilsiu aiškiau, pasakysiu daug daugiau, bet kol kas nenoriu daryti žalos. Visi manęs to klausinėja, tačiau reikia palikti tai užnugaryje“, – po ketvirtadienio rungtynių su mirtinu katalonų priešu atsiliepė Š. Jasikevičius.

Vis dėlto jau netrukus – kovo 20 d. – jam veikiausiai teks kalbėti ta pačia tema dar kartą. „Fenerbahče“ tuomet priims Rogerio Grimau dabar treniruojamą Barselonos ekipą (19/9).

Pastaroji ketvirtadienį svečiuose 88:78 nugalėjo kitą Ispanijos klubą „Valencia“ (13/15).

Mačas taip pat neapsiėjo be kontroversijų. Jam pasibaigus duodamas interviu televizijai „Barcelona“ puolėjas Nikola Kaliničius užsipuolė patyrusį teisėją iš Vokietijos Robertą Lottermoserį.

„Noriu kai ką pasakyti – įspėjau arbitrą, kad pagarsinsiu tai visiems. Manau, kad R. Lottermoserio elgesys yra nepriimtinas. Jis man pasakė, kad nefiksuos pražangų prieš mane, jei aš toliau kalbėsiu su teisėjais.

Manau, kad tai prieštarauja visoms įmanomoms krepšinio taisyklėms. Man tai atrodo labai netinkama ir aš noriu tai pasakyti viešai. Nežinau, ar jis ant manęs dėl kažko užpykęs, bet tokių žodžių iš arbitro rungtynių metu tikrai nesitikėjau išgirsti“, – dėstė serbas, kuris jau pačioje susitikimo pradžioje buvo nubaustas technine pražanga.

Ketvirtadienį būtent N. Kaliničius žaidė daugiausiai komandoje (33 min.) ir į savo buvusio klubo krepšį sumetė 13 taškų.

Naudingesnis nugalėtojų gretose buvo tik čekas Janas Vesely, neprametęs nė vieno metimo (10/10 dvitaškių) ir sukaupęs 21 tašką. Lietuvis Rokas Jokubaitis pasiūlė 2 taškus bei 6 rezultatyvius perdavimus.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją