22-ejų įžaidėjas iš Lietuvos nepapildys siauros gretos talentų, kurie kylančiomis Eurolygos žvaigždėmis buvo pripažinti daugiau nei vieną kartą.

Pernai šį apdovanojimą atsiėmusį R. Jokubaitį šįsyk nukonkuravo bendraamžis Belgrado „Partizan“ (Serbija) atakų organizatorius iš Izraelio Yamas Madaras.

Kitaip nei lietuvis, pastarasis šiame sezone priklausė Željko Obradovičiaus treniruojamos komandos starto penketui. Eurolygos debiutanto statistika siekė 5,8 taško, 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir 1,2 atkovoto kamuolio per 13 min.

R. Jokubaičio skaičiai yra panašūs: per 15 min. – 5,5 taško, 2,6 rezultatyvaus perdavimo, 2,1 atkovoto kamuolio. Tritaškius jis meta 44 proc. tikslumu.

„Barcelona“ tęs kovą dėl trofėjaus Eurolygos finalo ketverte, Kaune vyksiančiame kitą savaitgalį, tuo metu „Partizan“ ketvirtfinalyje dramatiškai neįveikė Madrido „Real“ barjero.

Iki šiol dukart paeiliui Kylančios žvaigždės prizą yra pelnę tik R. Jokubaičio komandos draugas Nikola Mirotičius (2011 ir 2012 metais), Bogdanas Bogdanovičius (2014 ir 2015 metais) bei Luka Dončičius (2017 ir 2018 metais).

Jis kasmet skiriamas jaunesniems nei 23 metų žaidėjams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)