Eurohoops.net skelbia, kad Stambulo „Anadolu Efes“ jau keletą mėnesių dairosi į ispaną ir yra rimtai nusiteikę pasirašyti su juo sutartį.

Anksčiau skelbta, kad Stambulo ekipa pasirašys sutartį su vietiniu specialistu, pripažintu geriausiu šio sezono Europos taurės treneriu – Erdemu Canu.

Dukart Eurolygos čempionai ieško pamainos į Atėnų „Panathinaikos“ vasarą išvyksiančiam Erginui Atamanui. Sprendimą „Anadolu Efes“ ketina priimti po sekmadienį vyksiančio antrojo Turkijos prezidento rinkimų turo.

Pastaruosius trejus metus X. Pascualis darbuojasi Sankt Peterburgo „Zenit“ – nepaliko šio net ir tada, kai Rusija užpuolė Ukrainą.

Jį ir rusų klubą saisto itin pelninga sutartis, tačiau šioje numatyta galimybė palikti komandą šią vasarą.


Įvairios Ispanijos ir kitų šalių žiniasklaidos priemonės skelbia, kad X. Pascualis taip pat yra rimčiausias pretendentas pakeisti Š. Jasikevičių „Barcelona“ klube, kuris gali imtis permainų po sezono ir atsisveikinti su lietuviu.

Ispanų dienraštis „Mundo Deportivo“ pridėjo, kad X. Pascualis jau kitą savaitę atvyks į Barseloną ir pradės derybas su ekipa, su kuria 2010 metais laimėjo Eurolygą.

Manoma, kad 50-metis specialistas neskubės priimti sprendimo – palauks, kol pasibaigs Ispanijos čempionato kovos ir vertins visus gautus darbo pasiūlymus.

„Šaras gali išvykti, tačiau jis taip pat yra opcija kitam sezonui. Kol kas nesikalbėjome su jokiais kitais treneriais. Kalbėsimės ir viską vertinsime sezonui pasibaigus. Šaras turi pabudinti komandą ir laimėti Ispanijos čempionatą.

Nereikėtų nuvertinti to, kad patekome į finalo ketvertą trečią kartą iš eilės, už to slypi daug sunkaus darbo. Tačiau savo pagrindinės užduoties vėl neatlikome.

Tenka pripažinti, kad mums buvo būtina laimėti Eurolygą. Šis pralaimėjimas yra didelis smūgis ir finansine prasme“, – Kaune vykusio Eurolygos finalo ketvertu metu kalbėjo „Barcelona“ vadovas Juanas Carlosas Navarro.

Š. Jasikevičius Barselonoje pabaigs trečią sezoną – per šį laikotarpį laimėti tik du titulai, o svarbiausio – Eurolygos čempionų taurės – iškelti taip ir nepavyko.

Kiek anksčiau Turkijos žiniasklaidos leidiniai trimitavo, kad „Anadolu Efes“ vairą gali perimti tas pats Š. Jasikevičius. Vis tik tada jie išvardino visą būrį potencialių naujų vedlių, galinčių gaivinti komandą po itin nesėkmingo Eurolygos sezono, kai nebuvo pasiektos atkrintamosios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją