A. Visocko auklėtiniai Velykas sutiko Olandijoje - „Sabonio KC 94 - I“ komanda dalyvavo tradiciniame jau 17-ą kartą vykusiame „Holland Nordic Basketball Tournament“ krepšinio turnyre.

Per penkias dienas „saboniukai“ sužaidė 5-erias rungtynes. Pirmąją dieną susitikimas su Norvegijos nacionaline U-18 komanda baigėsi lengva pergale - 76:46. Vėliau tą pačią dieną mūsiškiai susitiko su šalies, kuri labiausiai nuskriaudė Lietuvą per „Eurobasket 2011“, jaunimo komanda. „Sabonio krepšinio centras“ auklėtiniai įrodė makedonams savo pranašumą rezultatu 70:52.

Antrąją dieną vyko atkakli kova su turnyro šeimininkais „Gas Terra“ ekipa, tačiau ir ji nesugebėjo prilygti mūsiškiams – 86:80 iškovota trečioji pergalė ir užtikrintai buvo žengta į pusfinalį, kuriame atsitiko tai, kuo negalėjo patikėti net ir patys turnyro organizatoriai. Vienvaldžiais turnyro favoritais laikyti mūsų centro auklėtiniai labai apmaudžiai pralaimėjo „Eisbären Bremerhaven“ iš Vokietijos 63:74 ir mažajame finale turėjo susitikti su tais pačiais makedonais. Šįkart varžovai buvo dar kartą įveikti 106:78. O dar vienu naudingiausio žaidėjo prizu savo kolekciją papildė centro auklėtinis – L. Lekavičius.

Kaip teigė mūsų komandos treneris A. Visockas: „Į turnyrą vykome vedini aukščiausių tikslų, gaila šį kartą nepavyko jų įgyvendinti. Pusfinalio rungtynėse mums labai nesisekė, tad nėra ką čia labai daug ir komentuoti. Pats turnyras organizuotas buvo profesionaliai, tiek aš, tiek komanda buvome viskuo patenkinti. Labai smagu buvo išgirsti ir faktą, kad Grioningene, kuriame ir vyko visas turnyras, krepšinis yra populiaresnė negu futbolas, o tai tikrai retas dalykas Olandijoje“.

3 dienų išvykoje į Italiją, dalyvavo ir kita centro komanda – „Sabonio KC 98 – I“ treniruojama R. Urkio. „Saboniukai“ varžėsi „Primogenita Polisportiva Libertas“ U-14 turnyre, Calendasco mieste.

Per 5 žaistas rungtynes centro auklėtiniai iškovojo 4 pergales. Finale mūsiškiai atsirevanšavo „Rucker Sanve“ ekipai, kuriai pralaimėjo patį pirmąją turnyro mačą.

Treneris R. Urkis pasidalino įspūdžiais iš turnyro: „Vaikai buvo labai patenkinti turėję galimybę sudalyvauti šiame turnyre. Organizavimas buvo aukšto lygio, berniukai gyveno šeimose, kurios labai gerai priėmė bei pasirūpino jų laisvalaikiu. Kalbant apie patį turnyrą, žaidėme pagal vyrų krepšinio taisykles: su 7 dydžio kamuoliais, nors įprastai, dar šio amžiaus krepšininkai žaidžia su dydžiu mažesniais. Šiame turnyre norėčiau pasidžiaugti stabilų žaidimą viso turnyro metu demonstravusiais L. Žukausku, J. Ilgūnaičiu, M. Tamašausku ir I. Vaitkumi, kurie buvo pagrindiniai visų pergalių kalviai. Šį laimėjimą turnyre vertinu kaip labai svarbų psichologiškai vaikams, kuris suteiks pasitikėjimo savo jėgomis prieš lemiamas čempionato kovas“.

Paskutinieji iš tarptautinių turnyrų grįžo „Sabonio KC – Katos grupė“. Italijoje „Victor RHO basket International tournament“ turnyre žaidę mūsiškiai iškovojo trečiąją vietą.

Grupės rungtynėse užtikrintai užėmę pirmąją vietą įveikę šiuos varžovus: „Sabonio KC – Katos grupė“ 92:58 „Basket Parabiago“, „Zadar Zara“ 57:76 „Sabonio KC – Katos grupė“, „Sabonio KC – Katos grupė“ 65:53 „Pall. Cantù“. Ketvirtfinalyje palaužė čekų nacionalinę 16-mečių rinktinę 66:55, pusfinalyje susitiko su Milano „Armani Junior“ komanda, kurios barjero nepavyko perlipti - „saboniukai“ turėjo pripažinti italų pranašumą 56:63.

Nors pusfinalyje ir buvo skaudžiai pralaimėta, tačiau „Sabonio krepšinio centras“ auklėtiniai sugebėjo atsigauti ir mažajame finale įveikė vietinę italų komandą „Orobica Bergamo“ 76:72. Galime pasidžiaugti dar ir tuo, jog turnyro metu vykusiame tritaškių konkurse snaiperio titulą iškovojo K. Žemaitis.

Pasibaigus šioms pavasarinėms kelionėms visos minėtos „Sabonio krepšinio centras“ komandos pratęs savo kovas Lietuvos čempionatuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją