„Daugava“ sporto rūmuose įvykęs turas sutraukė stipriausias Latvijos, Estijos ir Lietuvos komandas. Trijų dienų rungtynių maratone saboniukai kiek netikėtai pralaimėjo tik latvių BS OGRE komandai, tačiau vis dėl to sugebėjo laimėti turą.

Rungtynių rezultatai:

Tartu „Rock“ - „Sabonis BC“ - 41:65 (A. Kulboka ir E. Stankevičius po 12, L. Žukauskas 11 tšk.);

„Sabonis BC“ - DSN - 62:55 (E. Stankevičius 27, M. Mazys 12 tšk.).

BS OGRE - „Sabonis BC“ - 67:63; (E. Stankevičius ir S. Sakalauskas po 13, A. Kulboka ir L. Žukauskas po 11 tšk.).

„Sabonis BC“ - „BS Riga“ - 51:39 (A. Kulboka 19, L. Vabalevičius 8 tšk.).

„Sabonis BC“ - „BS Aisčiai“ - 60:56 (A. Kulboka ir E. Stankevičius po 12, S. Sakalauskas 11 tšk.).

Du A. Sabonio krepšinio centro auklėtiniai pelnė turo organizatorių įvertinimus: Eimantas Stankevičius buvo pripažintas komandos geriausiu žaidėju, o Arnoldas Kulboka išrinktas į turo „Visų žvaigždžių“ penketuką.

„Lygių komandų turas. Visos rungtynės klostėsi apylygiai, tačiau džiaugiuosi, jog daugelyje iš jų, mūsų auklėtiniai kovėsi iki pabaigos, o kai tai darai, sėkmė visada būna mūsų pusėje. Kiek sunkiau klostėsi rungtynės su BS OGRE komanda, kurios vyko anksti ryte. Komanda gal šiek tiek neįvertino varžovo ir silpnai pradėjo, o po to buvo gan sudėtinga panaikinti susidariusį deficitą.

Stebuklingomis pavadinčiau rungtynes su „Aisčių“ komanda. Likus 7 sekundėms atsilikome vienu tašku, tačiau tuomet mūsų komandos žaidėjas Motiejus Mazys perėmė kamuolį iš varžovų ir pelnė 2 taškus su nesportine pražanga, kas mums, šį kartą, padovanojo pergalę. Džiaugiamės, jog antrame ture pavyko tapti nugalėtojais. Mums tai vertinga patirtis, kurią stengsimės pritaikyti ir panaudoti Lietuvos moksleivių čempionate“, - turą komentavo komandos treneris R. Rakutis.

Kitas šios amžiaus grupės EYBL turas vyks Klaipėdoje, kovo 19–22 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją