Dainiaus Adomaičio auklėtiniai Angolos krepšininkus be didesnio vargo sutriuškino 91:56 (19:18, 21:15, 25:11, 26:12).

Daugkartiniai Afrikos čempionai priešinosi du kėlinius. Po pertraukos Lietuvos krepšininkai surengė spurtą 14:0 ir nutolę 51:33 atgal nebesižvalgė.

Trečiajam ketvirčiui pasibaigus lietuviai pirmavo jau 65:44, o paskutinysis kėlinys buvo tik formalumas, kurio metu mūsiškiai dar labiau padidino persvarą bei pasiekė triuškinančią pergalę.

Į priekį lietuvius vėl vedė Jonas Valančiūnas, šįkart per 23 minutes pelnęs 16 taškų ir atkovojęs 12 kamuolių. 12 pridėjo Rokas Giedraitis, po 10 – įžaidėjai Mantas Kalnietis ir Lukas Lekavičius.

Lietuviai savo gretose vėl turėjo D. Sabonį. Pastarasis dėl blogos savijautos praleido šeštadienio akistatą su Pietų Korėja, kurią lietuviai laimėjo 86:57.

Į rikiuotę grįžęs aukštaūgis per 20 minučių įmetė 7 taškus bei atkovojo 9 atšokusius kamuolius.

Lietuvos rinktinė šiose rungtynėse dažniau klydo (13-10) ir prasčiau pataikė iš toli (7/26 trit. – 27 proc.), tačiau kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 46:26.

Paskutines turnyro rungtynes Lietuvos rinktinė žais antradienį su Čekijos komanda, kuri turnyre Pietų Korėjoje taip pat iškovojo dvi pergales.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 16 (12 atk. kam.), Rokas Giedraitis 12, Mantas Kalnietis ir Lukas Lekavičius po 10, Mindaugas Kuzminskas 9, Renaldas Seibutis 8, Domantas Sabonis 7 (9 atk. kam.), Arnas Butkevičius ir Paulius Jankūnas po 5, Edgaras Ulanovas 4, Jonas Mačiulis 3, Martinas Geben 2.

Angola: Carlosas Moraisas 13, Yanickas Moreira 12.


Rungtynėms su Angola treneriai neregistravo Žygimanto Janavičiaus ir Mariaus Grigonio, kuris turi problemų su skrandžiu, tačiau greitai turėtų pasveikti.

Lietuviai pasaulio čempionato H grupėje žais su Senegalu, Australija ir Kanada, o Angola D grupėje varžysis su Italija, Serbija ir Filipinais.



Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Pietų Korėjoje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (352)