Pirmoje tarpusavio dvikovoje Kaune „Žalgiris“ varžovams iš Bavarijos kiek netikėtai nusileido net 18 taškų skirtumu – 66:84.

Šiuo metu „Žalgiris“ TOP-16 etapo F grupėje žengia paskutinis, aštuntas – 1 pergalė ir 6 nesėkmės. „Bayern“ ekipa (3/4) – šešta.

Be pergalės prieš „Žalgirį“ vokiečiai nugalėjo Belgrado „Partizan“ (71:65), o praėjusią savaitę namuose 82:79 įveikė Krasnodaro „Lokomotiv–Kuban“ ekipą, su Mantu Kalniečiu ir Simu Jasaičiu.

„Namuose labai skaudžiai pralaimėjome. Varžovai kietai ginasi, neleidžia priimti kamuolių. Mes tam nebuvo pasiruošę ir tai mus išmušė iš ritmo. Dabar išvykoje padaryti viską, kad tai nepasikartotų. Reikės nuo pat rungtynių pradžios neleisti varžovams žaisti savo žaidimo. Taip pat reikės prieš jų kibią gynybą agresyviau pulti, kad jie prisirinktų pražangų. Tai išmuštų juos iš vėžių“, - prieš išvyką į Miuncheną teigė Vytenis Čižauskas.

„Mes turėjome problemų juos stabdant, stabdant jų greitą puolimą, jie greito puolimo metu pelnė virš 20 taškų. Tai komanda, kuri gerai pataiko tritaškius, gerai bėga, turi ryškų lyderį Malcolmą Delaney, kurį reikės stabdyti. Tai komanda, kuri gerai kovoja dėl kamuolių. Reikės atsitverti, neduoti jiem priimti, neduoti antro šanso“, - sako S. Štombergas.

Treneris teigia, kad penktadienio dvikova bus itin svarbi.

„Turime daug tikslų ir važiuojame kaip į finalines rungtynes. Prasideda antras ratas, turime tik vieną pergalę. Norint turėti vilčių toliau žaisti, patekti tai mums būtina pergalė. Tai mūsų tiesiogiai varžovai. Visiems sužaidus gerai, visiems įnešus savo indėlį galime laimėti. Pagrindas yra gynyba, neduoti jiem žaisti. Puolime mes turime prisitaikyti prie jų agresyvios gynybos. Turime gerai skirstyti kamuolį, nes jie dažnai provokuoja klaidas, neleidžia atlikti perdavimų. Viską turime išpildyti gerame greityje, „skaityti“ gynybą, susikonencentruoti. Varžovai nėra patys stipriausi – jei žaisime taip, kaip sugebame, galime tikėtis pergalės. Bus sunku, bet žaidžiant iki pat rungtynių pabaigos tikrai turime galimybių“, - sako S. Štombergas.

Penktadienį „Žalgirio“ ir „Bayern“ dvikova prasideda 21.15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)