„Šios kelionės už Atlanto tikslas buvo dalyvauti Pasaulio lietuvių centre vykusiame aštuonių komandų vyrų krepšinio turnyre ir pamatyti Čikagą ir Niujorką. Norėjome suderinti sportinę ir pažintinę dalis. Malonu, kad savo tikslą pasiekėme: grįžome labai patenkinti išvyka, kupini įspūdžių. Ši kelionė buvo tarsi dovana krepšininkams akademijos baigimo proga.

Pirmą kelionės laiko pusę buvome Čikagoje, o antrą – Niujorke. Po poros treniruočių Pasaulio lietuvių centre dalyvavome aštuonių vyrų komandų turnyre, kurių pusė komandų turėjo lietuviškus pavadinimus ir lietuvių kilmės žaidėjų, o kitos keturios ekipos – vietinės Čikagos komandos, kuriose žaidė nemažai juodaodžių žaidėjų.

Turnyrą pradėjome pogrupyje, kur labai nustebino teisėjavimas. Taisyklių traktavimas buvo labai keistas ir mums neįprastas. Pradžioje vaikinai negalėjo prisitaikyti, bet vėliau apsiprato ir kaip lygūs kovojo su vyrais. Deja, pirmas rungtynes po pratęsimo pralaimėjome. Kitą dieną jau žaidėme geriau ir, laimėję abu susitikimus, pogrupyje užėmėme antrą vietą.

Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos komanda viešėjo JAV

Lemiamos buvo ketvirtfinalio rungtynės, kur po labai atkaklios kovos paskutinėmis sekundėmis nusileidome TCE („Racers“) ekipai. Nors dėl medalių ir nekovojome, turnyras mums buvo labai naudingas, nes susipažinome su kitokiu, vyrišku krepšiniu. Po turnyro dar porą dienų praleidome Čikagoje, kur aplankėme Mokslo ir pramonės muziejų, „United Center“ sporto kompleksą, pakilome į 96-ą „Sears Tower“ aukštą, plaukiojome laivu.

Palikę Čikagą, perskridome į Niujorką, kur apsistojome Bruklino rajone. Bruklinas (angl. Brooklyn) – gausiausiai apgyvendintas Niujorko rajonas, kuriame dabar gyvena apie 2,5 mln. žmonių. Dabar čia gausu įvairių tautų gyventojų. Tą pačią dieną nuvykome į Manhataną, vadinamą pasaulio centru.

Manhatano rajonas yra labiausiai asocijuojamas su Niujorku, net žmonės, gyvenantys kitose miesto rajonuose, vykdami į Manhataną sako: „vykstantys į miestą“. Manhatanas yra pasaulio komercinis, kultūrinis ir finansinis centras, turi visame pasaulyje žinomų teatrų, muziejų, universitetų. Vienoje iš rajono salų stovi Laisvės statula.

Kitą dieną pasikėlėme į 102–ą „Empire State Building“ aukštą, laivu apiplaukėme Manhataną bei Laisvės statulą. Namo sugrįžome kupini geriausių įspūdžių.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)