Esu apstulbęs – komanda darė viską atvirkščiai, nei buvo sakoma. Net įprasta, kad po pralaimėjimo treneris prisiima atsakomybę. Aš šiandien net negalvoju to daryti – tiesiog daugumai mano žaidėjų trūksta kiaušinių.
Šarūnas Jasikevičius
Kauno „Žalgirio“ (1/4) ekipa Nors pirmoje mačo pusėje diktavo savo sąlygas, po pertraukos Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai neatsilaikė prieš Davido Blatto treniruojamą Stambulo „Darussafaka“ (3/2) ekipą – 80:83.


„Aš tikėjau, kad mes laimėsime. Po pirmos rungtynių dalies turėjome 10 taškų pranašumą. Manau, tai buvo labai atsižvelgiant į tai, kad padarėme 14 klaidų, jei neklystu. Po pertraukos vėl klydome, o jie ėmė pataikyti. Kai jie pataikė kelis tritaškius iš eilės jau buvo viskas“ – teigė Paulius Jankūnas.

„Tai Eurolyga ir tikėtis lengvų varžovų tikrai neverta. Tačiau iki pertraukos suklydome net 14 kartų. Antroje rungtynių dalyje vėl vaikiškai klydome, o jie mūsų klaidas vertė į taškus“, - teigė Renaldas Seibutis.

Tuo metu Š. Jasikevičius šį kartą nevyniojo žodžių į vatą.

„Žinau, kad kalbėsiu antraštėmis. Aš esu apstulbęs nuo savo žaidėjų. Turėjau ilgą karjerą ir mačiau savo kiekvienas rungtynes, kuriose žaidžiau. Esu apstulbęs – komanda darė viską atvirkščiai, nei buvo sakoma. Net įprasta, kad po pralaimėjimo treneris prisiima atsakomybę. Aš šiandien net negalvoju to daryti – tiesiog daugumai mano žaidėjų trūksta kiaušinių. Nesiruošiu jų ginti, žaidžiame jau daug laiko konkrečiai su dviem žaidėjais. Įspūdinga, kad nevykdome žaidimo plano, o viską darome atvirkščiai. Detalės, detalės, o mes viską darome atvirkščiai.

Gali nepataikyti, gauti stogą – tai kiti dalykai. Pats laikas 80 proc. žaidėjų susiimti. Turime tris neišnaudotas galimybes pergalėms pasiekti. Dirbsime daugiau. Dirbsime be laisvų dienų. Arba žaidėjai per gerai gyvena, arba jie nesusikoncentravę, arba jiems nerūpi krepšinis. Tegul jie grįžta namo ir pasižiūri į veidrodį“, – aštrią kritiką žėrė Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ strategas teigė, jog neskubės keisti žaidėjų, tačiau žada tai daryti.

„Tai buvo neįprastos rungtynes, kurias sudarė dvi visiškai skirtingos pusės. „Žalgiris“ puikiai pradėjo rungtynes, tačiau mes sugebėjome sugrįžti, nors padaryti šioje arenoje sudėtinga. Mes labai gerai sužaidėme antrą rungtynių dalį. Žinome, kad kauniečiai savo aikštėje dar švęs ne vieną pergalę, tad ši pergalė mums tikrai labai svarbi. Žinoma, tai nebuvo geriausios mūsų rungtynės“, – spaudos konferencijoje kalbėjo D. Blattas.

Eurolygos turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai)

1.Maskvos CSKA550
2.Madrido "Real"541
3.Stambulo "Fenerbahce"541
4.Atėnų "Panathinaikos"532
5.Pirėjo "Olympiakos"532
6.Barselonos "FC Barcelona"532
7."Darussafaka Dogus"532
8.Vitorijos "Baskonia"532
9.Tel Avivo "Maccabi Fox"523
10.Bambergo "Brose"523
11.Belgrado "Crvena Zvezda MTS"523
12.Milano "EA7 Emporio Armani"523
13.Stambulo "Anadolu Efes"523
14.Kazanės "Uniks"514
15.Kauno "Žalgiris"514
16.Stambulo "Galatasaray Odeabank"505

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (379)