Kauno „Žalgiris“ pirmose šio sezono rungtynėse išvykoje 77:85 nusileido Maskvos srities „Chimki“ krepšininkams.

„Neturiu jokių problemų prisiimti atsakomybę, bet nėra logikos dabar ją prisiimti, – kalbėjo Š. Jasikevičius. – Krepšinis žaidžiamas sunkiau, jei nepataikai. Patys matėte, kad susikūrėme tikrai daug pranašumų, tai tikrai džiugina. Malonu, kad nepasidavėme ir su tokiu žaidimu sugebėjome sugrįžti į rungtynes. Tačiau ir vėl sekė košmariška gynybos klaida“.

Anot trenerio, skaudu, kai atiduodi pergalę pats: „Varžovas geras, bet mes dar nesuprantame, kur esame. Žaidėjai darė per daug klaidų tokiam lygiui. Gerai, kad kovojome, sugrįžome, bet taktiškai tai buvo absoliutus plano nevykdymas“.

Š. Jasikevičius pabrėžė, kad 77 taškų tikrai gali užtekti pergalei išvykoje.

„Per daug lengvų taškų davėme, kad išvykoje laimėtume. Per daug lengvų taškų atidavėme „Crvena Zvezdai“ praėjusią savaitę, kad išliptų, bet kažkaip išsigelbėjome. Šiame lygyje per daug lengvų taškų. Tai viso krepšinio esmė. Grįšime namo ir rodysime vaizdo įrašą žaidėjams. Nelabai turime laiko, bet analizuosime, kito kelio nėra“, – teigė jis.

„Žalgirio“ strategas nebuvo linkęs kaltinti atskirų žaidėjų – visi klydo po truputį. „Tai augimo kartu skausmai. Tačiau taip žaidžiant iš 15 rungtynių išvykoje daugiausiai vienas galime laimėti“.

Fantastiškas rungtynes sužaidusiam Pauliui Jankūnui Š. Jasikevičius negailėjo pagyrų: „Prieš rungtynes dar nebuvo aišku, ar galės žaisti. Jis – kovotojas, tokių rungtynių patirtis jam padeda, tempia komandą“.

Nauji žaidėjai nelabai supranta, ko norime. O jei supranta, jiems nėra gyvybės ir mirties klausimas. Pernai dauguma rungtynių pralaimėjome 3-4 taškų skirtumu. Vienas metimas, vienas atkovotas kamuolys šiame lygyje yra auksas.
Šarūnas Jasikevičius

„Žalgirio“ lyderis per 25 min. 23 sek. pelnė 24 taškus (5/10 dvitaškiai, 0/0 tritaškiai, 14/14 baudos), atkovojo 8 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, dukart suklydo ir surinko 36 naudingumo balus.

P. Jankūnas rezultatyviausių visų laikų Eurolygos žaidėjų sąraše rungtynėse Maskvoje aplenkė du legendinius Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkus Dimitrį Diamantidį ir Mikeą Batiste'ą. Lietuvis pakilo į aštuntąją šio sąrašo vietą.

Paklaustas, kodėl pabaigoje kapitonas sėdėjo ant atsarginių suolo, treneris tvirtino, kad nenorėjo rizikuoti – mat pervargęs dvikovoje su „Crvena Zvezda“ ir gavo panašioje situacijoje traumą.

„Nauji žaidėjai nelabai supranta, ko norime. O jei supranta, jiems nėra gyvybės ir mirties klausimas. Pernai dauguma rungtynių pralaimėjome 3-4 taškų skirtumu. Vienas metimas, vienas atkovotas kamuolys šiame lygyje yra auksas“, – reziumavo Š. Jasikevičius.

Kitą savaitę žalgiriečių laukia net dvejos Eurolygos rungtynės: spalio 24-ą dieną išvykoje jie žais su „Barcelona“, o spalio 26-ąją Kaune – su Madrido „Real“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)