„Reikia būti pasiruošus 40 minučių stipriai kovoti. Taip sakoma dažnai, bet ši komanda tikrai yra fiziškai stipri, disciplinuota, ginasi įspūdingai. Mano manymu, tai yra geriausia besiginanti komanda Eurolygoje. Jie turi viską, ko reikia gerai gynybai. Bus sunku.

Mes turime atsakyti tuo pačiu. Žaidžiame namuose, turime būti agresyvesni nei jie tiek gynyboje, tiek puolime. Labai sunku pasakyti, kur jie pažiedžiami. Kitose komandose galima rasti silpnų vietų, tačiau prieš juos reikia tiesiog žaisti labai agresyviai“, – žurnalistams rungtynių išvakarėse kalbėjo Š. Jasikevičius.

Treneriui antrino Leo Westermannas. Prancūzas taip pat išskyrė graikų gynybą bei pasidžiaugė, kad po kelių varžybų išvykoje „Žalgiris“ grįžta kovoti dėl pergalės namuose.

„Puolimas daugiausiai sukasi aplink V. Spanoulį. Jis vienas iš geriausių dešimtmečio žaidėjų. Bus svarbu sumažinti jo vaidmenį. Išskirčiau jų discipliną gynyboje, mums svarbu dalintis kamuoliu. Kiekvienose rungtynėse einame kautis ir laimėti. Rytojaus varžovai – vieni stipriausių Eurolygoje. Kurį laiką nežaidėme namų arenoje, ruošiamės rungtynėms ir tikimės, kad arena bus pilna“, – kalbėjo L. Westermannas.

Š. Jasikevičius atskleidė, kaip ruošiasi žaisti prieš V. Spanoulį. Pasak „Žalgirio“ stratego, „Olympiakos“ puolime turi ir daugiau ginklų.

„V. Spanoulis yra vienas geriausių Eurolygos žaidėjų. Mums reikia daug dirbti dar prieš jam priimant kamuolį, varginti jį, kad atėjus paskutinei fazei, kuomet reikia mesti į krepšį, jis būtų pavargęs. Daug kas tai bando daryti, nelabai kam pavyksta.

Tai, kad nežais Danielis Hackettas, nelabai daug mums padės. Jie turi keturis žaidėjus, tai V. Spanoulis, G. Printezis. M. Lojeski ir E. Greenas, ant kurių laikosi puolimas“, – sakė Š. Jasikevičius.

L. Westermannas sezono pradžioje buvo rezultatyviausias komandos krepšininkas. Tiesa, pastarosiose rungtynėse jo rezultatyvumas smarkiai sumažėjo. Prancūzas savo vaidmens puolime nesureikšmina. Gynėjas teigia, kad komandoje yra kiti žaidėjai, galintys sėkmingai žaisti puolime, ir tuo „Žalgiris“ yra stipresnė ir sunkiau varžovams nuspėjama komanda.

„Yra kaip yra. Mes esame pavojinga komanda tada, kai visi dvylika žaidėjų yra pavojingi. Jei ne aš, tai Kevinas Pangosas ar Paulius Jankūnas ar Artūras Milaknis ir taip toliau. Turime gerus žaidėjus, kurie gali pelnyti taškus, kovoti dėl kamuolių ir būti naudingais savo komandai. Aš stengiuosi sunkiai dirbti, tikiu, kad mano laikas vėl ateis. Nematau tame problemos“, – kalbėjo L. Westermannas.

Šiuo metu Graikijos komanda turnyrinėje lentelėje su 7 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais užima ketvirtą vietą. Žalgiriečiai su atvirkštiniu santykiu (4/7) rikiuojasi ties 11-13 pozicija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)