Vilniečių strategas taip pat Dirkas Bauermannas neabejoja savo komandos šansais, nors pripažįsta – serija laukia sunki ir greičiausiai labai ilga.

„Finalas yra finalas. Nesvarbu, ar tu žaidi prieš „Alba“, ar „Žalgirį“. Dvi stipriausios šalies komandos žaidžia serijoje iki keturių pergalių ir tokioje serijoje paprastai laimi geresnė komanda. Nėra abejonės, laukia labai, labai įdomi serija“, – sakė D.Bauermannas, paklaustas, kaip jaučiasi prieš pirmąją savo karjeroje LKL finalo seriją.

„Visi puikiai suvokia dėl ko žaidžia – tai kova dėl čempionų titulo. Visi, kas žaidžia krepšinį, negalvoja apie nieką kitą, tik apie tai, kaip laimėti trofėjų. To nori ir sirgaliai, ir klubo vadovybės“.

„Daug kartų sakiau, kad „Žalgiris“ turi fantastišką trenerį, puikią sudėtį. Tai komanda, kurią labai sunku įveikti. Negalvojame, kaip sustabdysime vieną ar kitą žaidėją. Galvojame, kaip sustabdyti „Žalgirį“ kaip komandą. Daugelis europinių komandų neturi ryškių lyderių, jos funkcionuoja kaip darnus organizmas: kantriai ginasi, ir stropiai dalijasi kamuoliu puolime. Turėsime įveikti būtent tokią komandą, kad taptume čempionais“.

Dirkas Bauermannas

„Turėsime žaisti labai gerai, kad laimėtume“, – pridūrė D.Bauermannas.

Jis patenkintas tuo, kokį žaidimą pastaruoju metu demonstruoja jo komanda: „Buvo sunkus sezonas, bet šiuo metu, manau, žaidžiame labai kokybišką krepšinį. Radome savo braižą, gerai ginamės, ir tai, kad įveikėme juos paskutiniame mače, suteikia mums pasitikėjimo, kad galime laimėti šią seriją, kuri greičiausiai nebus trumpa“.

Treneris nesureikšmino aikštės pranašumo, kurį šioje serijoje turės „Žalgiris“, LKL reguliaraus sezono nugalėtojas: „Kiekviena serija skirtinga. Esu matęs tokių serijų, kuriose nė viena komanda nelaimėjo savo namų rungtynių. Taigi visko gali nutikti. Bet žinoma – visą sezoną kovoji, kad tą pranašumą finale turėtum. Ar tai pranašumas? Dažniausiai taip, bet niekad negali žinoti“.

S.Babrauskas: pirmosios serijos rungtynės būna pačios nervingiausios

„Mano karjeroje buvo įvairių finalų. Ir tokių, kurie baigėsi 4:0, ir tokių, kurie baigėsi 4:3. Sunku pasakyti, ko galima tikėtis šįkart. Sezono eigoje mes prasčiau žaidėme, o „Žalgiris“ atrodė geriau. Tačiau sezono pabaigoje mes radome save, tuo tarpu jie atrodo blankoki. Bet finalas yra finalas, manau, viską lems smulkmenos“, – serijos išvakarės kalbėjo S. Babrauskas.

Steponas Babrauskas

„Žalgiris“ prarado svarbų žaidėją – Paulių Jankūną, kuris finaluose, kiek man pačiam teko žaisti, visuomet būdavo labai svarbus žaidėjas. Gal tik praėjusiais metais silpniau sužaidė, bet visuomet anksčiau būdavo tvirtas kandidatas į naudingiausio žaidėjo vardą. Jo netektis „Žalgiriui“ tikrai didelė. Ibrahimas Jaaberas jiems irgi, manau, nepamaišytų. Bet „Žalgiris“ buvo gerai sukomplektuota komanda, tad ir netekę šių žaidėjų jie išlieka labai stiprūs“.

Kaip ir D.Bauermannas, S.Babrauskas aikštės pranašumo nesureikšmino: „Tiek mes galime išvykoje laimėti, tiek jie. Ne visuomet aikštės pranašumas būna lemiamas. Aišku tik, kad pirmosios serijos rungtynės visuomet būna nervingiausios“.

Paprašytas prognozuoti serijos rezultatą, S.Babrauskas šyptelėjo: „Manau, 4:3 LKL finalą laimėsime mes“.