Keturi „Ryto“ aukštaūgiai – Evaldas Kairys, Jaime Echenique, Justinas Gorhamas ir Gytis Masiulis – drauge per finalo serijos rungtynes vidutiniškai rinko po 33 taškus ir 36,2 naudingumo balo.

Žalgiriečiai Kevarriusas Hayesas, Rolandas Šmitas, Laurynas Birutis ir Tyleris Cavanaugh bendrai atsakė 22,4 taško ir 25,8 naudingumo balo vidurkiais.

Rezultatyviausias iš šios kompanijos finale buvo J. Echenique (11,6 tšk.), kuris į Vilnių atvyko tik balandžio viduryje vietoje peties traumos eliminuoto Martyno Echodo.

Mėnesiu anksčiau sostinėje pasirodė J. Gorhamas, panašiu metu perimetro grandį sustiprino Kendale‘as McCullumas.

Naujokai pakeitė ekipos veidą, suteikdami jam šviežumo, kurio stygiumi sezono pabaigoje nuolat skundėsi „Žalgirio“ stovykla.

J. Echenique irgi neslėpė pastebėjęs, kokie pavargę po finalo kulminacijos atrodė kai kurie jo paties komandos draugai.

„Viena vertus, skaudu pralaimėti, iš kitos pusės, apima palengvėjimas, kad pagaliau bus galima atsipūsti. Aš prisijungiau vėliau, taigi, man neteko pereiti viso to, apie ką nuolat girdėdavau kalbant mūsų rūbinėje. Kaip supratau, tai buvo labai ilgi dešimt mėnesių, kupini įtampos, emocinių pakilimų ir nuopuolių“, – Delfi dėstė J. Echenique.

26-erių kolumbiečio teigimu, greitai įsilieti į naują kolektyvą jam nebuvo sunki užduotis – sugebėjimą prisitaikyti 212 cm ūgio vidurio puolėjas kaip tik ir laiko bene didžiausia savo stiprybe.

„Komandos draugai man net priekaištaudavo, kad pernelyg daug visko klausinėju – apie mūsų žaidimo sistemos niuansus, apie gyvenimą Vilniuje. Bet aš noriu viską žinoti ir suprasti – mėgstu, kai nelieka jokių neaiškumų, tai man leidžia jaustis kur kas patogiau. Puikiai bendravome ir su treneriu Giedriumi Žibėnu.

Manau, dėl to finalo serijos metu galėjau ramiai miegoti naktimis. Po rungtynių nejausdavau kažkokių sąžinės priekaištų – dariau tai, ką ir turėjau daryti, kovojau iš visų jėgų. Bet, žinoma, reikia priimti ir galutinį rezultatą – šį finalą mes pralaimėjome“, – samprotavo aukštaūgis.


J. Gorhamo žodžiais, po paskutinių rungtynių juodas liūdesys „Rytą“ kamavo penkias valandas, bet paskui pro ūkanas ėmė skverbtis šviesesnių minčių spinduliai.

„Nebuvau su šiais vaikinais visą sezoną, bet žinau, koks sunkus jis buvo komandai. Atvykau prastu metu, stengiausi suteikti energijos ir atlikti savo vaidmenį.

Komanda mane ir kitus naujokus priėmė labai gerai, treneris pasitikėjo. Turėjome aiškias užduotis – nereikėjo nei persistengti, nei daryti mažiau nei galėtume. Ne man spręsti, kiek nauji žaidėjai turėjo įtakos finale, bet kaip reikiant pakovojome, „Žalgiriui“ nebuvo lengva“, – Delfi kalbėjo 24-erių puolėjas.

Žaisti „Ryte“ amerikiečiui patiko labiau nei pirmoje sezono dalyje atstovautoje Galilėjos „Hapoel“ (Izraelis) ekipoje, kur, pasak J. Gorhamo, trukdė nuolatinė sudėties ir trenerių štabo kaita.

Tai, kad aikštėje jausdavosi patogiau nei kada nors anksčiau, liudija jo taiklumas atakuojant iš toli – jei Izraelyje dvimetrinis krepšininkas tritaškius metė 31 proc. tikslumu, Lietuvoje šis rodiklis šoktelėjo net iki 45 proc. Anot geriausiu „Ryto“ snaiperiu tapusio J. Gorhamo, komanda jam sukurdavo geresnių progų, be to, skatino didelis pasitikėjimas.

Justin Gorham

Puolėjas taip pat teigė pamilęs miestą bei jo krepšinio sirgalius. Girdėjo J. Gorhamas ir G. Žibėno spaudos konferencijoje viešai išsakytą norą išlaikyti jį komandos sudėtyje kitam sezonui.

Vis dėlto Delfi paklaustas, ar gavo pasiūlymą pratęsti sutartį bei kaip pats regi savo ateitį, J. Gorhamas neišsiplėtė.

„Matysime, matysime. Galbūt grįšiu į Vilnių, bet dar matysime. Ir savo agentui pasakiau, kad bent jau artimiausias 48 valandas šiomis temomis nenoriu kalbėti – reikia atsikvėpti“, – sakė legionierius iš JAV.

Lietuviškas pavasaris bei trumpos kelionės į išvykos rungtynes patiko ir J. Echenique.

Vis dėlto pastarasis kito sezono klausimu buvo ne ką konkretesnis.

Jaime Echenique

Iš NBA G lygos atvykęs bokštas viso labo patikino, jog iš principo neatmeta perspektyvos tęsti karjerą Europoje.

„Žinau tik tiek, kad šįvakar vienuoliktą valandą būsiu lovoje – sezonas baigtas, reikia gerai išsimiegoti. Nesuku galvos mintimis apie ateitį, nežinau ir kol kas nenoriu žinoti, kokie yra Dievo planai mano atžvilgiu“, – po sekmadienį Nacionalinėje filharmonijoje surengtos LKL apdovanojimų ceremonijos į detales nesileido kolumbietis.

Primename, kad LKL finalą „Žalgiris“ laimėjo bendru santykiu 3-2 ir perėmė titulą iš „Ryto“ po metų pertraukos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)