Posėdžio metu aptarti trys klubui ypač svarbūs klausimai – patvirtinta finansinė ataskaita, naujai kadencijai patvirtina valdybos sudėtis ir sutarta dėl artimiausių trejų metų organizacijos strategijos.

Patvirtintas rugsėjo pabaigoje pristatytas klubo biudžetas šiam sezonui – 4,5 mln. eurų. Per pastaruosius trejus metus jis išaugo nuo 2,84 mln. eurų, o klubo skola šių finansinių metų pabaigoje turėtų sumažėti nuo 4 iki 1,5 mln. eurų.

Taip pat pažymima, kad jei savivaldybės parama prieš trejus metus sudarė beveik pusę visų „Ryto“ pajamų, dabar nesiekia 30 proc.

„Per trejus metus nuveiktas didelis darbas mažinant paveldėtus įsipareigojimus ir auginant tvariai dirbančią organizaciją, – sakė „Ryto“ valdybos pirmininkas Darius Gudelis. – Esame gilias tradicijas saugantis bendruomenės klubas, turintis tikslą visas uždirbtas lėšas investuoti į organizacijos augimą. Nors savivaldybė yra didžiausia klubo dalininkė ir svarbi finansuotoja, visi kartu džiaugiamės, kad mūsų klubas tampa savarankiškesnis ir pats sugeba generuoti pajamas. Ta linkme dirbsime ir toliau.“

Taip pat šio susitikimo metu išrinkta ir naujam trejų metų laikotarpiui patvirtinta klubo valdyba, kurios sudėtis liko nepakitusi. Ją sudarys valdybos pirmininkas D. Gudelis, savivaldybės atstovas Adomas Bužinskas ir Andrius Jančiauskas iš Sostinės krepšinio mokyklos (SKM).

Išklausę valdybos pirmininko ataskaitą, dalininkai patvirtinto trejų metų strategiją ir pagrindinius tikslus. Klubo prioritetu bus jaunimo piramidės stiprinimas ir integravimas į „Ryto“ sistemą.

„Tūkstančiai vaikų sportuoja mūsų miesto krepšinio mokyklose, – kalbėjo klubo dalininkas ir SKM įkūrėjas A. Jančiauskas. – Mūsų tikslas yra užauginti ne tik krepšininkus, kurie galėtų papildyti pagrindinę „Ryto“ komandą, bet ir naujų sirgalių pagrindinei Vilniaus komandai. Nors jau dabar palaikome puikų ryšį, norime dar labiau plėtoti bendradarbiavimą tarp „Ryto“ ir mokyklų. Tikimės dar glaudžiau integruoti jaunųjų krepšininkų rengimą į „Ryto“ jaunimo piramidę ir taip atverti daugiau galimybių sostinės vaikams.“

Dar vienas tikslas – palaipsniui didinti biudžetą taip, kad per trejų metų laikotarpį pagrindinės komandos žaidėjų atlyginimams būtų išleidžiami 3 mln. eurų. Šiame sezone šioms išlaidoms numatyta 2,05 mln. eurų.

Biudžetą auginti turėtų stiprinamas prekės ženklas ir jo integracija į vilniečių gyvenimą. Pamatai tam buvo dedami pastaruosius metus – mieste įrengti sporto aikštynai su „Ryto“ logotipais, atnaujinta internetinė parduotuvė, smarkiai praplėstas atributikos asortimentas, pradėta socialinė akcija „Together against all“. Artimiausiu metu bus atidaryta fizinė atributikos parduotuvė, numatomi ir kiti žingsniai efektyvinant atributikos prekybą.

„Ryto“ dalininkai yra Vilniaus savivaldybė (16 balsų), SKM (9), D. Gudelis (9), bendrovė „Norvelita“ (2), viešoji įstaiga KK „Perlas“ (2) ir advokatas Olegas Šibkovas (2).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)