„PrivatBank“ pavadinimas naujosios Ukrainos valdžios ir Kremliaus konflikte pradėtas linksniuoti po to, kai banko bendrasavininkis Igoris Kolomoiskis buvo paskirtas Dniepropetrovsko srities gubernatoriumi.

Vienas stambiausių Ukrainos oligarchų aštriai pasisakė tiek apie nuverstą šalies prezidentą Viktorą Janukovičių, tiek apie už virvučių savo marionetes Ukrainoje esą tampančią Rusiją.

Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną milijardierius išvadino „išprotėjusiu žemaūgiu šizofreniku, kurio bandymas atgaivinti Rusijos imperiją su 1913 metų sienomis pasauliui gali atnešti katastrofą“.

I. Kolomoiskio pareiškimai neprasprūdo pro ausis Kremliui ir jo vasalams. Trečiadienį Ukrainos žiniasklaida pranešė, jog Rusijos prokurorai ketina „purtyti“ „PrivatBank“ dukterinį banką, veikiantį Maskvoje.

Su tokiu prašymu į Maskvos prokuratūrą kreipėsi Komunistų partija, neva įtarusi, kad I. Kolomoiskio valdomos finansų institucijos Ukrainoje remia vadinamąjį dešinį sektorių, kurio atstovai buvo aktyviausi protestų Kijevo Maidane dalyviai. Kartu prašoma šią politinę jėgą paskelbti teroristine organizacija, nes ji esą atvirai deklaruoja priešiškumą Rusijai.

DELFI pasiteiravus, ar įvykiai Ukrainoje turi įtakos paramai, kurią „PrivatBank“ praėjusį lapkritį pasižadėjo skirti „Žalgiriui“, P. Motiejūnas neslėpė, jog mokėjimai yra sutrikę.

„Šiek tiek vėlavimų yra. Tai – suprantama, nes ten (Ukrainoje – DELFI) bankų veikla pastaruoju metu nėra normali, daug betvarkės. Grėsmė, kad mūsų paramos sutartis dabartinės situacijos fone nusimes į šalį, yra, nuo pat konflikto pradžios mes tą supratome. Bet mes tikime, kad viskas bus gerai. Kontaktas su žmonėmis išlikęs, jie sako, kad viskas bus tvarkoje. Mes savo įsipareigojimus rėmėjams vykdome, o pastarųjų kontroliuoti negalime“, – kalbėjo „Žalgirio“ vadovas.

Neoficialiomis žiniomis, šiame sezone „PrivatBank“ Kauno klubui dalimis turi išmokėti apie 3 mln. litų. I. Kolomoiskio, kurio turtas vertinamas 2,4 mlrd. JAV dolerių (6 mlrd. litų), verslo struktūros remia ir Kijevo „Budivelnik“ ekipą – kalbama, kad pastaroji nuo protestų Maidane pradžios taip pat susiduria su finansiniais sunkumais.

Primename, jog „Žalgirio“ arena antradienį priglaudė „Budivelnik“ krepšininkus, kurių namų rungtynės su Nantero JSF (Prancūzija) ekipa Europos taurės turnyre dėl neramumų Ukrainoje buvo perkeltos iš Kijevo.

Stebėti mačo Kaune susirinko apie 4,5 tūkst. žiūrovų, dauguma jų palaikė Kijevo klubą, kuriame rungtyniauja Darjušas Lavrinovičius, Dainius Šalenga ir Michailas Anisimovas. Kai kurie krepšinio mėgėjai su savimi atsinešė Ukrainos vėliavas bei šios šalies žmones palaikančius transparantus.

Už parduotus bilietus surinktas lėšas „Žalgirio“ klubas pažadėjo skirti nukentėjusiems Ukrainoje paremti.

Tuo tarpu ketvirtadienį nuotaikos „Žalgirio“ arenos tribūnose turėtų būti kitokios. Aikštės šeimininkai priims Maskvos CSKA ekipą, praėjusiame šimtmetyje įkurtą kaip Raudonosios armijos sporto klubas.

„Žalgirio“ aistruoliai rimtai ruošiasi principinėms rungtynėms ir siūlo per CSKA komandos pristatymą vienu metu atsukti Rusijos ekipos žaidėjams nugaras. Esą taip kauniečiai bent simboliškai išreikštų savo poziciją dėl Rusijos karinių veiksmų prieš Ukrainą Kryme.

P. Motiejūnas sirgalius ragina savo poziciją reikšti neperžengiant padorumo ribų.

„Žinome, kad fanai rengs akcijas. Norime aiškiai pasakyti, kad jokių provokacijų netoleruosime. Taip, išreikšti solidarumą ir palaikymą Ukrainai galima, mes patys ją palaikome. Bet kas kita būtų įžeidinėjimai CSKA klubo atžvilgiu. Mes žaidžiame krepšinį ir jie žaidžia, puikiai pažįstame visą klubo administraciją, palaikome gerus santykius. Reikia gerbti varžovus, nesinori, kad arenoje būtų įžeidinėjamas klubas“, – aiškino „Žalgirio“ direktorius.

Rungtynės tarp „Žalgirio“ ir CSKA ketvirtadienį prasidės 19.30 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)