„Sujungsime du turnyrus ir iš jų paimsime viską, kas buvo geriausia. Juk dėl šių turnyrų konkuravimo kenčia abi lygos. O čia dar Eurolygos raštai ir nuostatai, kurie kelia didelį klaustuką dėl VTB lygos ateities. Tai ką, dėl to uždaryti VTB projektą? Manau, būtų kvaila, jeigu nepasinaudotume galimybe ir nesukurtume Rusijoje stiprios krepšinio struktūros”, – Rusijos dienraščiui „Sport Ekspres” aiškino VTB ir PBL sujungimo vadovu paskirtas Andrejus Vatutinas.

Naujo projekto autoriai neslepia, kad į atviras Rusijos pirmenybes tikisi prisivilioti dabar VTB lygos turnyre žaisiančius užsienio klubus.

„Norime pasinaudoti Adrijos lygos patirtimi ir į turnyrą pasikviesti stipriausias Rytų Europos krepšinio ekipas. Pirmiausia – (Kauno) „Žalgirį” ir (Vilniaus) „Lietuvos rytą”, – dėstė A. Vatutinas.

Rusai viliasi, kad jie net gaus teisę per naują Rytų Europos krepšinio lygą dalyti kelialapius į Eurolygos varžybas.

„Mes jau pradėjome derybas su Eurolygos vadovu Jordi Bertomeu. Jas veda PBL direktorius Ginas Rutkauskas, turintis autoritetą Europoje“, – neslėpė rusų užmačių A. Vatutinas. – Nematau jokių principinių kliūčių, kodėl mes negalėtume sukurti turnyro, kuriame kelioms skirtingoms šalims būtų dalijami kelialapiai į Eurolygą ir Europos taurės varžybas.

Jeigu rusams pavyktų įgyvendinti ambicingus savo planus ir iš tiesų susitarti su Eurolygos vadovais, LKL klubų likimas taip pat gali priklausyti jau tik nuo svetimų malonės.

Sutikdami žaisti Rytų Europos krepšinio lygoje Lietuvos klubai atsisakytų savarankiškumo, o patekti į Europos turnyrus galėtų tik perėję šių rusų įkurtų ir valdomų varžybų rėtį.

„Antras mūsų lygos modelis – atviras Rusijos čempionatas, kuriame dalyvautų klubai iš tų šalių, kurioms atstovavimas Eurolygos arba Europos taurių turnyruose nėra prioritetas, - rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją