„Dabartinis „Žalgirio“ vizitas susidomėjimą daugiau kėlė ne tiek savo dabartine sudėtimi (kurioje po Manto Kalniečio pardavimo pagrindinius vaidmenis atlieka Renaldas Seibutis ir buvęs „Chimki“ žaidėjas Paulius Jankūnas), kiek trenerių štabu, kuriame yra dvi Lietuvos krepšinio legendos Šarūnas Jasikevičius ir Darius Songaila, – rungtynių apžvalgoje rašo Championat.com apžvalgininkas Timūras Šakirovas.

Visgi, anot jo, „Žalgirio“ Maskvoje greičiausiai nebūtų išgelbėjusios net ir šios dvi, dešimčia metų atjaunėjusios ir į aikštelę su aprangomis įžengusios Lietuvos krepšinio žvaigždės – Kauno komandos sudėtis šiuo metu yra tiesiog per silpna kovoti su „Chimki“.

„Jeigu abi komandos Maskvoje panašiai mėtė tritaškius, baudas ir kovojo dėl kamuolių, „Chimki“ pranašumas metant dvitaškius atrodė neįtikėtinas – 60 procentų prieš 32. Daug problemų svečiams kėlė Zoranas Dragičius ir Tyleris Honeycuttas, o taip pat ir Dmitrijus Sokolovas, tačiau pagrindinis šeimininkų vedlys, be abejo, buvo Tyrese'as Rice'as, dar iki ilgosios pertraukos pelnęs 9 taškus, – pažymi apžvalgininkas. – Eh, jeigu Jasikevičius ir Songaila atjaunėtų dešimčia metų, nusimestų kostiumus ir kaklaraiščius – tuomet užvirtų kova. Deja, žvelgiant objektyviai, pagal dabartines realijas „Žalgiris“ varžovams prilygti tiesiog negali.“

T. Šakirovas šyptelėjo, kad po šių rungtynių Maskvoje laimingas galėjo būti tik vienas lietuvis.

„Rungtynių pabaigoje triumfavo Rimas Kurtinaitis, leidęs pasireikšti visiems rezerviniams krepšininkams, kurie nenuvylė. Tuo metu Jasikevičiui galvos skausmą dar labiau padidino Seibučio trauma, kuris koją susižeidė bandydamas sutrukdyti Rice'ui dar labiau padidinti savo taškų kraitį ir efektyvumo koeficientą“, – pažymi jis.

Publikacijos pabaigoje analitikas apskritai įgelia „Žalgiriui“, jau ne vieną sezoną nesugebančiam išbristi iš finansinių problemų.

„Tiesą sakant, vadinamojo Lietuvos superklubo problemos mums ne itin įdomios, tuo labiau, kad pastaruosius penkiolika metų „Žalgiris“ ir „problema“ jau tapo praktiškai sinonimais“, – pažymi jis.

Kad „Žalgiris“ Maskvoje buvo sudorotas lyg šilta vilna, konstatuoja ir kitos rusų žiniasklaidos priemonės

„Chimki“ komandai „Žalgirio“ negaila“, – tvirtina gazeta.ru. – Nors „Žalgiris“ pademonstravo esantis kovingas kolektyvas ir prieš paskutinį ketvirtį sugebėjo sumažinti atsilikimą, ketvirtasis kėlinys tapo visišku svečių daužymu. Įsibėgėję „Chimki“ krepšininkai pataikė iš visur ir viską, o Tyrese'as Rice'as tiesiog tyčiojosi iš varžovų.“

„Rungtynes stebėjusiam Rusijos krepšinio federacijos prezidentui Andrejui Kirilenkai teliko plojimais palydėti Chimkų komandą, – konstatuoja publikacijos autorius.

Į ironišką klausimą apie tai, ar Š. Jasikevičius ant parketo būtų padėjęs „Žalgiriui“ išvengti sutriuškinimo, teko atsakyti ir vienam iš Chimkų komandos lyderių Aleksejui Švedui.

„Esu įsitikinęs, kad Šaras būtų tapęs dvikovos puošmena. Savo laiku aš turėjau galimybių su juo susidurti aikštėje. Visi žino, kad Šarūnas – didis žaidėjas, jis išbandė savo jėgas NBA, kėlė triukšmą Senąjame žemyne, ne kartą laimėjo Eurolyga. Galima tik pavydėti, kaip susiklostė jo karjera“, – taktiškai atsakė A. Švedas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (324)