J. Plaza: nežaidėme gerai - padarėme per daug klaidų

Po susitikimo Joanas Plaza komandos žaidimo nebuvo patenkintas bei pareiškė, kad "Lietuvos rytas" yra pergalių ištroškusi ir patobulėjusi ekipa.

"Mums dar nėra priežasties švęsti ir gerti šampaną. Žaidėme prieš labai stiprią komandą, kuri turi patyrusių žaidėjų ir man su jais teko susidurti Ispanijoje. "Lietuvos rytas" - stipri komanda. Negaliu sakyti, kad žaidėme gerai, kadangi klaidų skaičius buvo per didelis. Taip, vilniečiai pasirodė geriau nei praėjusį kartą, tačiau tai nėra pasiteisinimas. Tokiuose draugiškuose turnyruose svarbiausia yra gerinti žaidimą, tinkamai pasiruošti sezonui ir tobulėti".

"Sostinės ekipa patobulėjo. Ši komanda yra alkana. Labai svarbu, kad joje liko komandos branduolys",- apie varžovus šnekėjo ispanas.

Paklaustas, ar žaidėjai nebuvo atsipalaidavę, specialistas patikino, jog to būti negali: "Man toks mąstymas yra nepriimtinas, reikia gerbti absoliučiai visus varžovus".

"Paėjusį sezoną "Žalgiris" patyrė tokių nesėkmių, kokių net būti negalėjo",- kalbėjo J. Plaza, kalbai pasisukus apie žaidimo tobulinimą. "Reikia gerai žaisti savo namų aikštelėje, tai yra svarbiausia. Juk rungtyniaujant prie 15 tūkst. žiūrovų jūrą laimėti turime puikias sąlygas".

A. Džikičius: rungtynių pabaigos nekomentuosiu

"Kalbant apie žaidimą, neturiu komentarų apie susitikimo pabaigą. Tai nėra įprastas ikisezoninis mačas, kadangi kiekvienos rungtynės prieš "Žalgirį" yra kuo nors svarbios. Tiek mes, tiek kauniečiai dar turi kur tobulėti. Reikia gerinti tarpusavio supratimą bei susižaidimą."

Trenerio manymu, šis susitikimas skyrėsi tuom, jog "Lietuvos rytas" susitvarkė su spaudimu. "Manau įrodėme, jog su Kauno ekipa galima žaisti ir ją nugalėti.

Mes neturime itin daug žvaigždžių ir mums svarbiausias yra susižaidimas, tarpusavio ryšiai. Neseniai prisijungės Nemanja Nedovičius spėjo sudalyvauti tik trijose treniruotėse, o jo, įžaidėjo, pozicija yra svarbiausia".

Sostinės klubo vairininkas pripažino, jog gintis prieš "Žalgirį" yra nepaprastai sunku, kadangi komanda bene vienintelė Eurolygoje turi du vidurio puolėjus, mėtančius tritaškius. "Todėl kartais taip ir nutinka, kad aukštaūgiai, o šiuo atveju tai buvo Dejanas Ivanovas, lieka gintis prieš žemesnius gynėjus".

Penktadienį vilniečiai namuose kontrolines rungtynes žais su Šarlerua „Spirou“ (Belgija) krepšininkais.

Pasirengimą naujam sezonui „Žalgiris“ savaitgalį tęs Vokietijoje, kur dalyvaus tarptautiniame BEKO taurės turnyre.

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)