Kauno „Žalgirio“ vijurkas ketvirtadienį pelnė daugiau taškų (23) nei žaidė minučių (22), nors iš tiesų jo metimai Tel Avivo „Maccabi“ krepšį plėšė dar intensyviau.

Mat iki pertraukos L. Lekavičius buvo toks pat vangus kaip visa šeimininkų komanda ir tenkinosi vos 2 taškais, o rezultatyvių atakų viesulą įsuko antroje rungtynių dalyje.

15 taškų deficitą likvidavę kauniečiai laimėjo 73:68, o po dvikovos, kalbant vaizdžiai, gėlės plaukė į geriausias sezono rungtynes sužaidusio L. Lekavičiaus spintelę.

„Kiekvienose rungtynėse jaučiu, kad gali būti mano diena. Tiesiog krepšinyje kai kada pasiseka, kai kada – ne. Šiandien įkrito viskas. Žaidžiau savo žaidimą, pataikiau. Kažkokio akcento žaisti per mane nebuvo“, – įprastai santūriai įspūdžiais pasidalino mačo herojus.

Jo komandos draugai buvo ekspresyvesni.

„Lukas po pertraukos buvo agresyvesnis, nebijojo imtis iniciatyvos. O kai keliskart pataikė, pasijuto dar geriau. Šiandien Dievas – Lukas, lauksime tokio paties jo žaidimo ir toliau“, – šyptelėjo E. Ulanovas.


„Gal jis nekuria stebuklingų progų komandos draugams, bet ką turi, tą turi. „Pagavo“ metimą, o kai rankelė „užsidega“, tai sunku sustabdyti“, – pridūrė Artūras Milaknis.

Nors Šarūnas Jasikevičius išskyrė sėkmingas atsarginio įžaidėjo pastangas organizuojant atakas, rezultatyvių perdavimų L. Lekavičius atliko tik du.

„Visi juk žinome, koks yra Lukas. Nemanau, kad sulauksime laiko, kai jis „kals“ 15 rezultatyvių perdavimų. Nors... Juk jis dar jaunas, tobulėja. Gal dabar visi, pamatę, kaip jis mėto, puls dvigubinti gynybą prieš Luką, ir dabar jau mums reikės tik kamuolį gaudyti“, – pusiau juokais, pusiau rimtai samprotavo A. Milaknis.

Bet rungtynių pradžioje jam ir kitiems žalgiriečiams ne juokai buvo galvoje.

„Maccabi“ į Kauną atvyko be šešių traumuotų žaidėjų ir su dviem paskutinę akimirką pasitelktais naujokais, tačiau vis tiek atrodė darnesnė komanda už šeimininkus.

„Pirmoje pusėje „Maccabi“ žaidėjai visur buvo žingsniu priekyje, sekunde greitesni. Jie pasiimdavo kamuolius, kuriuos galėjome paimti ir mes. Tai buvo didžiausia bėda, ją akcentavome per pertrauką ir antroje pusėje patys atkovojome svarbių kamuolių, gera gynyba privertėme „Maccabi“ klysti ir mesti sudėtingus metimus. Jei dar ketvirtame kėlinyje būtume protingiau išnaudoję pražangas, gal net ir būtume užbaigę mačą be įtampos“, – komentavo E. Ulanovas.

„Antroje pusėje viskas gražiai stojo į savo vietas. Puolime pradėjome bausti juos dėl keitimosi dengiamaisiais, bet dar svarbesnė buvo gynyba, kuri mums laimėjo rungtynes“, – įsitikinęs A. Milaknis.


„Kai kurie varžovų sprendimai galbūt buvo nulemti nuovargio: kvaili perdavimai, daug klaidų. Bet, žinoma, ir mūsų gera gynyba čia daug lėmė“, – sutiko L. Lekavičius.

Po devynių nesėkmių serijos Eurolygoje „Žalgiris“ pasiekė antrą pergalę iš eilės – tarpušvenčiu svečiuose 98:73 buvo įveiktas Miuncheno „Bayern“.

„Geras žaidimas Miunchene mums pridėjo pasitikėjimo, visi pajautė malonumą ir džiaugsmą žaisdami krepšinį. O šiandien jau reikėjo plėšte išplėšti pergalę, nesvarbu, ar varžovai žaidė šešiese, ar penkiolika. Jei būtume ją paleidę, turbūt būtume grįžę ten, kur prieš tai kapstėmės. O dabar jau yra pamatas, ant kurio reikia toliau statyti“, – pasibaigusį pirmą reguliaraus sezono ratą apibendrimo A. Milaknis.

Kitą savaitę „Žalgiris“ keliaus į Ispaniją ir ten susitiks su revanšo sieksiančiu Madrido „Real“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)