„Vien tas iškalbingas faktas, kad jos pirmą turą pradėjo triuškinančia pergale prieš Rygos TTT (Latvija) komandą, daug pasako, – vienoje paskutinių treniruočių kalbėjo Vilniaus TEO vyriausiasis treneris Rūtenis Paulauskas. – Bet aš galvoju, kad mes nesame TTT ir mes žaidžiame namuose.

Rungtynėms ruošiamės įprastai, tiesiog kelionėje iš Jekaterinburgo mūsų komandą užpuolė gripas, susirgo dvi žaidėjos ir ne visos pajėgos pasiruošusios. Jeigu būtų visos žaidėjos, sakyčiau, kad šiai dienai mes problemų neturime.“

– Kurios krepšininkės serga?

– Sirgo vidurio puolėja Giedrė Paugaitė ir šiuo metu serga bei treniruotėse nedalyvauja puolėja Chioma Nnamaka.

– Ką galėtume išskirti varžovių komandoje?

– „Ros Casares“ ekipoje yra visas būrys žvaigždžių. Ispanijos rinktinės žaidėjos – Laila Palau, Elisa Aguilar, Ana Montanana – ir legionierės Jana Vesela bei Delisha Milton. Kolektyvas labai stiprus, motyvuotas ir ne pirmus metus siekia tikslo patekti į finalinį ketvertą.

– Kokias klaidas taisėte savo žaidime?

– Pirmas dalykas, tai klaidos gynyboje. Taip pat reikia sustiprinti tarpusavio ryšius, nes daug buvo padriko žaidimo, daug skubėjimo, o mes nesame komanda, kuri galėtų smarkiai dominuoti greitame puolime. Negalime labai manipuliuoti sudėtimi, turime jaunas lietuves ir turime legionieres, kurios privalo išsaugoti jėgas, rungtyniaudamos nuo pat pradžių iki pabaigos.

– Kuo TEO komanda gali būti stipresnė už ispanes?

– Žiūrint „ant popieriaus“, „Ros Casares“ atrodo įspūdingai lyginant su mumis. Bet gyvenime būna visaip. Mes praėjusiais metais žaidėme su „Spartaku“, kuris atrodė pajėgesnis, tačiau mums visai gerai pavyko rungtynės. Nėra čia ko slėpti, mes nei bijome, nei ruošiamės atsilaikyti, sieksime tik pergalės.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją