Sukrėtimas, prarastas identitetas – tokiomis frazėmis Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Jankūnas apibūdino pastarąjį stringančios komandos ruožą. Penktadienį jis skubiai surengė specialią spaudos konferenciją, kad pareikštų pasitikėjimą treneriu Kaziu Maksvyčiu. Nors tuo pačiu nepaneigė, jog rinkoje pastarajam buvo dairomasi pamainos.

Išvakarėse įvairių šalių žiniasklaida skelbė, jog 46-erių specialistą jau keičia italas Andrea Trinchieri. Nors ir kelis sykius primygtinai klausiamas, P. Jankūnas neatskleidė, kaip toli pažengė derybos su buvusiu Miuncheno „Bayern“ vairininku – tik kartojo oficialiai nepatvirtintų žinių nekomentuosiantis.

Jis aiškino įsiklausęs į žaidėjų nuomonę, bet pridūrė, kad pokalbis su jais „nebuvo toks svarbus“.

LRT radijo laidoje „60 minučių“ „Žalgirio“ sprendimus komentavo krepšinio ekspertas R. Jarutis.

„Visų detalių, kas nutiko penktadienį, mes nesužinosime ir geriau būtų, kad nežinotume, jog trenerių štabas su Kaziu Maksvyčiu toliau sėkmingai dirbtų.

[...] Atsakomybę turi prisiimti ne tik treneris už tikrai prastus rezultatus Eurolygoje.

Tam yra objektyvios priežastys, visų pirma, kaip ir treneris, klubo vadyba atsakinga už rezultatus. Su žaidėjais, kuriais „Žalgiris“ disponuoja, klubas ir negalėjo tikėtis gerų rezultatų.

Dėl netekčių iškritus traumuotiems žaidėjams ir atvykus naujokams rezultatai neturėtų kardinaliai pasikeisti, nesvarbu, ar komandoje darbus tęs K. Maksvytis, ar į klubą būtų atvykęs naujas treneris“, – kalbėjo Rolandas Jarutis.

Anot krepšinio eksperto, praktika, kada žaidėjų žodis lemia trenerio likimą, yra įprasta NBA klubams.

„Mano subjektyvia nuomone, tokia praktika yra labai bloga. Ji ateina iš NBA. Jei tai atsitiko „Žalgiryje“, man labai liūdna. Labai gėda dėl pačio klubo, jei žaidėjai gali nuspręsti, kuris treneris tinka, kurį palikti, o kurio – ne.

Mane šis dalykas liūdina, bet tokios tendencijos Europos krepšinyje ateina iš anapus Atlanto, kur ryškiausios klubų žvaigždės turi svaresnį žodį už trenerių, kurie galbūt bando išsireikalauti rezultato“, – teigė R. Jarutis.

Maksvytis: reikėjo sukrėtimo, kad visa organizacija susivienytų

Sekmadienį po pergalės prieš Vilniaus „Wolves“ K. Maksvytis buvo paklaustas apie penktadienio įvykius ir žaidėjų parodytą ryžtą apginti jį nuo atleidimo. Strategas išsiplėsti ta tema nenorėjo.

„Nelabai noriu komentuoti tų įvykių. Oficialiai kaip dirbau „Žalgiryje“, taip ir tebedirbu. Man labai smagu, kad sulaukiau didžiulio palaikymo tiek iš komandos vidaus, tiek iš artimųjų, tiek iš pagrindinės mūsų fanų grupės. Man tai yra svarbiausia. O visų kitų dalykų komentuoti nenoriu. Dirbu toliau“, – nukirto jis.

K. Maksvyčio teigimu, įvyko ir konstruktyvus jo pokalbis su komandos vadovais. „Turėjome pokalbį, kaip pagerinti esamą situaciją, kaip išgauti naudos išnaudojant savo gerąsias savybes ir kaip prakentėti tą sunkų laikotarpį, ypač dabar, kai nėra kelių pagrindinių žaidėjų ir kol naujokai dar įeina į formą.

Buvo konstruktyvus pokalbis, kaip viską pagerinti. Turėjo būti kažkoks sukrėtimas, kad visa organizacija susivienytų“, – teigė treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)