Atkaklios. Ukmergės „Olimpas“ į didžiausias metų šventes iškeliaus pakilios nuotaikos. Paskutinėse šių metų A diviziono rungtynėse ukmergiškiai po itin atkaklaus mačo iškovojo pergalę prieš Panevėžio „Bangenę-Aiverą“ – 54:53. Įdomu tai, kad savo aikštėje žaidę „Olimpo“ krepšininkai buvo priversti vytis kone visų rungtynių metu. Svečiai iš Panevėžio pirmavo beveik 39 minutes. Likus 5 minutėms iki mačo pabaigos rezultatas, rodos, abejonių jau nebekėlė – 42:51. Tačiau šeimininkai sužaidė sėkmingą atkarpą 12:2 ir išplėšė pergalę. Ji leido ukmergiškiams Naujuosius pasitikti trečioje A diviziono turnyro lentelės pozicijoje.

Pratęsimas. Trečią ir itin skaudžią nesėkmę patyrė Radviliškio „KK Radviliškis-ŠSPC“. B diviziono Žemaitijos grupės lyderiai, kurie ilgą laiką laikėsi pirmoje vietoje, patyrė jau trečią pralaimėjimą iš eilės. Šįkart po dramatiškos kovos, pareikalavusios pratęsimo, nusileista Pakruojo „Pakruojo-Lygumų ŽŪB“ ekipai 83:89. Iš tiesų, savo aikštėje žaidusiems pakruojiškiams galėjo pratęsimo ir neprireikti. Tačiau tragiškai sužaistos paskutinės 30 ketvirtojo ketvirčio sekundžių su „sausa“ atkarpa 0:6, lėmė 5 papildomas minutes. Pratęsimo metu, o ypač paskutinėje 30 sek. atkarpoje, klaidų šeimininkai nebekartojo.

Nėra lyderių. Po minėto Radviliškio pralaimėjimo B diviziono Žemaitijos grupėje susiklostė įdomi situacija. Radviliškiečiai prarado lyderių poziciją ir dabar net 5 iš 9 komandų yra iškovojusios po 8 pergales: Kelmės „Kelmė“, Radviliškis, Tauragės „Fortūna-Agava“, Šilalės „Lūšis“ ir Pakruojis. Taigi, šioje grupėje, artėjant lemiamam, trečiajam, reguliariojo sezono ratui, laukia intriguojančių kovų metas.

Lyderiams neįkando. Savaitgalį per dvi dienas Tauragės krepšinio klubas ir Vytauto Didžiojo universitetas susitiko du kartus. A diviziono varžybų tvarkaraštis sukrito taip, kad šios ekipos turėjo susigrumti paeiliui – užbaigti pirmą ratą ir pradėti antrąjį. Abu kartus pranašesni buvo antroje turnyro lentelės vietoje besirikiuojantys tauragiškiai. Rungtynes išvykoje jie laimėjo 84:71, o namuose – 74:61. VDU rinktinė po šių nesėkmių smuktelėjo į 12-tą poziciją.

Nepakeičiamieji. B diviziono Žemaitijos grupės rungtynėse tarp Sedos „Sedulos-Aibės“ ir Šiaulių „Policijos“ pažymėtos įdomiu faktu. Svečiai iš Šiaulių visas rungtynes žaidė vos 5-iese. Be keitimų rungtyniavusi „Policija“ nusileido varžovams tik po atkaklios kovos – 69:77. Pagal RKL varžybų nuostatus, komandos pristatyme turi dalyvauti mažiausiai 8 žaidėjai. Šiose rungtynėse „Policija“ į pristatymą delegavo vos 6 žmones, todėl jai gresia lygos sankcijos.

Pertrauka. Šis savaitgalis Natural Pharmaceuticals-RKL čempionate užbaigė 2016-2017 m. sezono pirmąją pusę. Pimenybėse skelbiama šventinė pertrauka. Komandos į aikštes sugrįš sausio 6 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją