Pirmas savaitės talentas – Biržų „Biržams“ atstovaujantis Erikas Venskus. 16-metis 203 cm ūgio vidurio puolėjas jau trečią sezoną žaidžia už savo miesto komandą RKL pirmenybėse. Šią vasarą E.Venskus atstovavo mūsų šaliai Europos jaunučių U16 čempionate, kuriame iškovojo sidabro medalį.
Šiame sezone ryškiai pasikeitė asmeniniai jaunojo krepšininko rodikliai.

Jei praėjusiuose čempionatuose jis atliko labiau statisto vaidmenį, tai šiemet treneris Žydrūnas Kačinskas kur kas labiau pasitiki aukštaūgiu. Jau per pirmas dvejas rungtynes A divizione, biržietis vidutiniškai rinko 14 taškų atkovojo 7 kamuolius.

Debiutinės naujo sezono rungtynės su Kauno VDU žaidėjui įsimins kaip kol kas geriausios karjeroje. Jose E.Venskus pelnė 18 taškų, atkovojo 6 ir perėmė 5 kamuolius, išprovokavo 9 pražangas, o jo naudingumas siekė 30 balų.

Pats kalbintas žaidėjas pripažino, kad šiemet jaučia didesnį trenerio pasitikėjimą ir yra pasiruošęs vykdyti jam suplanuotas užduotis.

„Kalbėjome su treneriu. Jis sakė, kad šiame sezone mano vaidmuo bus didesnis, reikės būti vienu iš lyderių“, – sakė E. Venskus.

Paklaustas, ar nesunku grumtis su vyresniais už save, jaunasis krepšininkas pripažino, kad pastangų reikia įdėti kur kas daugiau nei žaidžiant su bendraamžiais.

„Dauguma varžovų mano pozicijoje pasižymi fizine jėga, yra stipresni. Tikrai labai sunku tokius pastumti ir grumtis po krepšiu. Bet mano pliusai yra greitis ir didelis noras kuo geriau pasirodyti“, – sakė 16-metis biržietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją