Savaitės mačas. Tragiškai sezono viduryje žaidusi Kuršėnų „Grafų baldų-Kristalo“ komanda nutarė prieš pat baigiantis reguliariajam varžybų sezonui pamėginti pakilti iš duobės. Ir tai daryti visai sekasi. Savo aikštėje kuršėniškiai atlaikė Kauno „LSU-Atleto“ pasipriešinimą – 64:60. Rungtynių būta karštų ir įdomių. Pirmaujanti komanda čia keitėsi net 14 kartų ir 9 kartus rezultatas buvo lygus. Nors lemiamo ketvirčio pradžioje savo aikštėje žaidę „Kristalo“ atstovai sugebėjo atitrūkti per 9 taškus, tačiau per kelias minutes varžovai panaikino savo deficitą ir paliko vos 2 taškų skirtumą (57:55). Dar arčiau į nugarą „Atletas“ ėmė alsuoti likus vienai minutei iki finalinės sirenos, kuomet ekipas skyrė vos 1 taškas (61:60). Tačiau netrukus svečiai suklydo, o pražangų taktika nesuveikė.

Žūtbūt. Po minėtos pergalės Kuršėnai priartėjo prie taip reikalingos 12-os turnyro lentelės vietos, kuri garantuotų vietą kitame etape. Nuo šiuo metu 12-oje vietoje esančios Vilniaus „Citus“ komandos „Kristalą“ skiria vos viena pergalė. Abiems ekipoms liko sužaisti po 3 rungtynes. „Kristalui“ liko visi turnyro lentelėje aukščiau esantys varžovai, tuo tarpu „Citus“ dar grumsis su autsaideriais iš „ASU-Tornado“ ir dviem už juos aukščiau esančiomis ekipomis. Laukia išties įdomios grumtynės dėl patekimo į antrą etapą ir galimybės pratęsti sezoną dar bent dviems savaitėms.

Atkaklios. Kauno „Sabonio krepšinio centrui“ išsikapstyti iš 15-os turnyro lentelės vietos šansų nebe daug, tačiau ryžto kovoti tokia padėtis, panašu, neatėmė. Saboniukai savaitgalį kaip reikiant kibo į atlapus Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“ ir vos nepateikė staigmenos. Įdomiausiai klostėsi ketvirtas susitikim kėlinukas, kuomet kauniečiams atsiliekant 70:55 jie surengė sėkmingą atkarpą 21:7 ir likus 9 sekundėms grąžino rungtynėms intrigą (77:76). Prie baudų metimo linijos netrukus pasiųstas suvalkiečių atstovas pataikė abu metimus, tačiau paliko 8 sekundes saboniukų atakai. Visgi Igno Sargiūno tolimas šūvis buvo netaiklus – 79:76. „Sabonio krepšinio centrui“ dar liko 4 reguliariojo sezono rungtynės, kurias visas reiktų laimėti norint pagalvoti apie išlikimą kito sezono A divizione. Tiesa, laukia mačai su turnyro lyderių ekipomis, tad šansai migloti.

Smuko. Didžiąją sezono dalį trečioje B diviziono A grupės vietoje buvę Kauno VDU-2 krepšininkai po šio savaitgalio smuko per tris pozicijas žemyn. Tai lėmė du skaudūs pralaimėjimai. Penktadienį savo aikštėje studentai neatsilaikė prieš turnyro lyderius iš Pabradės „Žeimenos“. Emocingose rungtynėse kauniečiai nusileido rezultatu 74:81. Šeštadienį VDU savo arenoje nusileido ir Alytaus SRC-„Dzūkijos“ kolektyvui. Dramatiškoje rungtynių pabaigoje kauniečiai apmaudžiai suklydo ir prarado šansą išlyginti rezultatą (89:91). Vėliau pataikytas varžovų baudos metimas padidino skirtumą iki 3 taškų, o desperatiškas paskutinis tolimas VDU metimas tikslo nepasiekė – 89:92.

Iškris iš A diviziono. Iki A diviziono reguliariojo sezono pabaigos likus 2 savaitėms jau galima konstatuoti, kad kitame sezone čia nebepamatysime Kauno raj. „ASU-Tornado“ komandos. Jai liko dar 3 rungtynės, tačiau pakilti aukščiau nei 15-ta vieta kauniečiams nepavyks. O tai reiškia iškritimą iš A diviziono. Kol kas „Tornado“ turi 1 pergalę, o nuo saugios 14-os vietos ją skiria 4 laimėtos rungtynės. Kitas aiškus faktas – Panevėžio „Aukštaitija“ nepateks į tolimesnį varžybų etapą. Nuo 12-os vietos panevėžiečius skiria 4 pergalės, o jiems liko vos dvejos rungtynės. Į tolimesnį etapą neprasibraus ir Kauno „Sabonio krepšinio centras“. Tiesa, jis dar gali pakovoti dėl 14-os vietos ir šansų išlikti A divizione, tačiau tie šansai lieka labiau teoriniai.

Sistema. A divizione rungtyniauja 16 komandų, iš kurių čempionatą po reguliariojo sezono tęs 12. 15 ir 16 vietas užėmusios ekipos kitame sezone vietą A divizione užleis geriausioms B diviziono komandoms. 1-4 vietas užėmusios ekipos keliaus tiesiai į ketvirtfinalį, o 5-12 vietose esančios komandos grumsis antrajame etape dėl vietų ketvirtfinalyje.

2 trigubi dubliai. Kuršėnų „Grafų baldų-Kristalo“ vidurio puolėjas Gintaras Kukanauskas toliau varo į neviltį prieš jį žaidžiančius varžovus ir vieną po kito renka dublius. Šįkart jo sąskaitoje – trigubas dublis mače su „Akmenės cementu“. 205 cm ūgio krepšininkas pelnė 26 taškus, atkovojo 12 kamuolių ir išprovokavo 10 varžovų pražangų. Labai panašūs skaičiai savaitgalį buvo ir prie Algirdo Palaimos pavardės. Biržų „Biržų“ atstovas rungtynėse su Panevėžio „Aukštaitija“ pelnė 26 taškus, atkovojo 13 kamuolių ir 10 kartų išprovokavo varžovų pražangas.

7 blokai. B divizione žaidžianti Pabradės „Žeimena“ savaitgalį varžovus skriaudė ne tik pralaimėjimais, bet ir blokais. „Žeimenos“ vidurio puolėjas Ignas Lukošius rungtynėse su Jonavos „Jonava“ varžovams „išrašė“ net 7 „stogus“.

Geriausi žaidėjai. Daugiausiai taškų šį savaitgalį per vienerias rungtynes pelnė Kupiškio KK „Kupiškis“ žaidėjas Gytis Radzevičius. Susitikime su Šiaulių „Policija“ jis į varžovų krepšį įmetė 35 taškus. Daugiausiai kamuolių atkovojo Kauno „Atleto-LSU“ žaidėjas Andrius Globys. Mače su „Aukštaitija“ jis varžovams nuo galvų nusiėmė 18 kamuolių. Rezultatyvių perdavimų derlius šįkart išties gausus. Net 4 žaidėjai sugebėjo sukurti po 10 progų komandos draugams sėkmingai užbaigti atakas: Vytautas Padgureckas (Tauragės KK), Mantas Varnagiris (Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“), Linas Krivickas (Radviliškio ŠSPC), Arminas Nemeika (Vilniaus „Lietuvos rytas-2“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją