Įdomiausias mačas. B diviziono rungtynėse tarp Kauno VDU-2 ir Stakliškių „Guostos“ virė tikras nervų karas. Viso susitikimo metu ekipos žengė greta ir tik ketvirtajame ketvirtyje solidesnę persvarą pavyko susikrauti svečiams iš Stakliškių – 66:60. Tačiau iki pagrindinio laiko pabaigos likus kiek daugiau nei 1 minutei komandos vėl buvo greta 79:80.

Netrukus „Guostos“ persvarą dvitaškiu padidino Dovydas Šemeklis 79:82, bet šeimininkai nė nemanė sudėti ginklų. Tolimą šūvį pataikė VDU lyderis Vilius Sajekas, o per likusias kelias dešimtis sekundžių lemiamos atakos svečiams surengti nebepavyko – pratęsimas (82:82). Jo metu tris minutes komandos dar laikėsi greta, tačiau 5 iš eilės pelnyti taškai suteikė VDU studentams pasitikėjimo, kuris galiausiai atvedė juos į pergalę 96:88.

TOPSPORT savaitės rungtynės. Savaitės rungtynėmis paskelbtas mačas KTU – Kretinga buvo pagardintas šokėjų ir Amberio pasirodymais bei žaidimais žiūrovams. O pats krepšinio spektaklis abejingo nepaliko nė vieno. Iki pat paskutinių rungtynių sekundžių tvyrojo įtampa, o žaidimą sau naudinga linkme galėjo pakreipti bet kuri ekipa. Geriau šįkart pasisekė svečiams iš Kretingos. Du svarbius tritaškius mačo pabaigoje pataikę svečiai sužlugdė KTU atstovų pasitikėjimą ir šventė pergalę 64:60. Šis mačas buvo transliuojamas tiesiogiai per DelfiTV.

Įtemptos. Dar tris savaitgalio susitikimus galima išskirti kaip itin atkaklius. A divizione Gargždų SC vos išnešė sveiką kailį iš Vilniaus „Citus“ tvirtovės – 67:66. Kauno „Atletas-LSU“ 83:80 pranoko Kuršėnų „Grafų baldus-Kristalą“, o „Lietuvos ryto“ dubleriai vos 2 taškų skirtumu palaužė LKSK kolektyvą 79:77.

Komandų naujokai. Praėjusią savaitę prieš pat savaitgalio kovas RKL klubai aktyviai pildėsi savo sudėtis. Stakliškių „Guosta“ nuo šiol savo gretose turės LKL ir NKL patirties turintį gynėją Renaldą Simanavičių. Kauno „Atletas“ iš „ASU-Tornado“ persiviliojo 18-metį puolėją Arną Tilindę. Į Gargždų SC komandą grįžo pernai su ja sezoną pabaigęs ir B diviziono čempionu tapęs aukštaūgis Renatas Jonelis. Buksuojanti Šiaulių „Policija“ nuo šiol pagalbos aikštėje tikisi sulaukti iš komandos naujoko, 184 cm ūgio gynėjo Laimono Mikšio. Anykščių KKSC-„Volupis“ savo gretose panoro matyti gynėją Saimoną Butkį.

Kova dėl antros vietos. Po savaitgalį patirto KTU pralaimėjimo A diviziono kovoje dėl antros vietos darosi ankšta. Šiuo metu net trys komandos turi vienodą pergalių ir pralaimėjimų skaičių ir pretenduoja į antrą poziciją. 10 pergalių ir 3 pralaimėjimai yra KTU, Akmenės SCKK-„Akmenės cemento“ ir Gargždų SC sąskaitose.

Išstūmė iš pirmos. B diviziono B grupėje ilgai pirmoje vietoje karaliavęs Plungės „Olimpas“ šį savaitgalį buvo išstumtas iš lyderio pozicijos. Dabar ją užima Radviliškio ŠSPC krepšininkai, kurie įveikė savo konkurentus iš Plungės ir turi viena pergale daugiau. Tiesa, radviliškiečiams ant kulnų lipa tiek pat pergalių turintys Pakruojo atstovai.

Neįtikėtinas pasirodymas. Ukmergės „Olimpo“ gynėjas Ignas Ryla į savo savaitgalio statistikos eilutę įsirašė 4 dviženklius skaičius. B diviziono rungtynėse su Jonavos „Jonava“ 201 cm ūgio gynėjas pelnė 19 taškų, atkovojo 17 kamuolių, atliko 13 rezultatyvių perdavimų ir išprovokavo 10 varžovų pražangų.

Geriausi žaidėjai. Anksčiau minėtas I.Ryla su 13 rezultatyvių perdavimų šioje statistikos kategorijoje savaitgalį buvo nepralenkiamas. Tuo tarpu Pabradės „Žeimenos“ puolėjas Ugnius Luneckas pasižymėjo kitose dviejose geriausių savaitgalio žaidėjų statistikos grafose. Rungtynėse su Kauno „Perkūnu-Vytrita“ pelnė 36 taškus ir atkovojo 19 kamuolių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)