O apie viską detaliau – savaitės apžvalgoje.

Savaitės rungtynės. Laikas nuo laiko RKL skirtinguose šalies miestuose rengia savaitės rungtynių šventes. Šįkart toks renginys vyko Kaune, kur jėgas išmėgino dvi Kauno studentų komandos – „Atletas-LSU“ ir Vytauto Didžiojo universitetas. Šis mačas sutapo dar ir su RKL bendradarbiavimo sutarties su Lietuvos sporto universitetu (LSU) pasirašymu. Laikinosios sostinės derbis tiek DELFI TV, tiek salėje buvusiems žiūrovams turėjo patikti. Kova tęsėsi iki paskutinių sekundžių, o antrą pergalę reguliaraus sezono tarpusavio rungtynėse vos 2 taškų skirtumu iškovojo „Atleto-LSU“ krepšininkai – 81:79.

Lyderių vargai. Sunkus savaitgalis buvo RKL A diviziono lyderiams iš Gargždų sporto centro. Dviejuose savaitgalio mačuose gargždiškiai gavo rimtas kovas nuo, atrodytų, ne pačių pajėgiausių varžovų. 14-oje turnyro lentelės vietoje esantys Biržų „Biržai“ svečiuose nusileido favoritams vos 2 taškų skirtumu – 75:77. Tuo tarpu 10-oje pozicijoje esanti Kretingos „Kretinga“ savo aikštėje pergalę taip pat atidavė nenoriai – 62:67.

Du veidai. Jei penktadienio mače su Gargždų SC Biržų komanda atrodė kaip lygiavertis varžovas favoritams, tai jau kitą dieną išvykoje pas dar vieną čempionato lyderį Tauragės krepšinio klubą biržiečių veidas kardinaliai pasikeitė. Be savo lyderių Žydrūno Kelio ir Pavelo Braknio rungtyniavę svečiai buvo tiesiog sumalti į miltus 48:86.

Tarp favoritų. Jau kurį laiką šalia kitų čempionato favoritų rikiuojasi ir jaunimo komanda Vilniaus VKC. Ji čia jaučiasi vis tvirčiau ir tai dar sykį įrodė šį savaitgalį. Nors pergalės prieš 4-oje vietoje esančią Kauno r. „Omegą“ pasiekti nepavyko, tačiau kova buvo itin atkakli. Mačas baigėsi minimaliu skirtumu 61:60. Prieš kitą lentelės kaimyną, laipteliu žemiau esantį Plungės „Olimpą“, sostinės krepšininkai pasiekė pergalę – 64:57 ir įsitvirtino 5-oje pozicijoje.

Apmaudžiai. Dramatišką savaitgalį ištverti buvo priversta Jurbarko „Jurbarko“ komanda. B diviziono Žemaitijos grupėje jurbarkiečiams teko žaisti dvejas rungtynes. Abejose kova vyko iki paskutinių sekundžių, tačiau pergalių iškovoti nepavyko. Mačas prieš Šilalės „Lūšį“ baigėsi rezultatu 81:83, o pratęsimo pareikalavęs mūšis su Pakruojo „Pakruoju-Lygumų ŽŪB“ – 80:81.

Trigubas dublis. Kitose savaitgalio Šilalės „Lūšies“ rungtynėse prieš Sedos „Sedulą-Aibę“ užfiksuotas trigubas dublis. Šilališkis Justas Košys savo asmeninės statistikos eilutėje įsirašę 3 dviženklius skaičius – 30 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Tritaškių taiklumas. Minėtos B diviziono Žemaitijos grupės rungtynės tarp „Lūšies“ ir Sedos „Sedulos-Aibės“ pasižymėjo dar ir tritaškių pataikymu. Savo aikštėje žaidusi „Lūšies“ komanda iš 46 mestų tritaškių pataikė lygiai pusę – 23. Iki lygos rekordo pakartojimu pritrūko vos 1 taiklaus tolimo metimo. Daugiausiai įmetė Mindaugas Čepauskas – net 11 iš 22. Ernestas Bliūdžius įmetė 4 iš 5, o Raimondas Matutis – 5 iš 9.

Tritaškių netaiklumas. Tuo tarpu A divizione Kuršėnų „Grafų baldai-KA Saulė“ pademonstravo priešingą tolimų metimų taiklumo variantą. Mače su Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto ekipa kuršėniškiai sugebėjo pataikyti vos 1 tritaškį iš 26. Šias rungtynes jie pralošė triuškinančiu rezultatu – 49:94.

Debiutas. Dieną prieš minėtas tragiško taiklumo rungtynės Kuršėnų komanda visgi pradžiugino savo aistruolius. Džiaugtis buvo galima dėl dviejų dalykų: iškovotos pergalės prieš Klaipėdos „Neptūną-2“ ir Lietuvos krepšinio žvaigždės Mindaugo Žukausko debiuto. 41-erių veteranas pirmose savo rungtynėse RKL čempionate pelnė 11 taškų, atkovojo 3 kamuolius, suklydo 2 kartus, išprovokavo 3 pražangas ir surinko 12 balų naudingumą.

Debiutas 2. Kitas žinomas žaidėjas debiutavęs RKL pirmenybėse buvo Edgaras Stanionis. B diviziono Žemaitijos grupėje jis į aikštę išbėgo vilkėdamas Tauragės „Fortūnos-Agavos“ marškinėlius. Mače su Šiaulių „Policija“ 28-erių krepšininkas pelnė 32 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 37 naudingumo balus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją