Lenkija pirmame atrankos mače namuose po permainingos kovos 70:60 įveikė Vengrijos nacionalinę komandą, o lietuviai penktadienį vakare išvykoje 99:61 nepaliko vilčių Kosovo krepšininkams.

Lyginant Lenkijos rinktinės gretas su Europos čempionate turėtomis pajėgomis, varžovų nuostoliai kur kas kuklesni: nėra Adamo Waczynskio, A. J. Slaughterio. Pasak B. Matkevičiaus svarbiausi mūsiškių uždaviniai laukia gynyboje.

– Kokį įspūdį palieka ši Lenkijos rinktinė?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas B. Matkevičius.

– Viena jų stiprybė – greitas puolimas, jie mėgsta greitai pereiti iš gynybos į puolimą, kaip sakoma, bando pigius taškus susirinkti.

Aišku, ne tik metikai ties perimetru išsidėsto, bet ir aukšti gali pataikyti iš tolimų distancijų.

Damianas Kuligas, Jakubas Wojciechowskis, Tomaszas Gielo – pavojingi metikai. Tai yra iššūkis mums, teks mokėti numatyti pavojingas situacijas gynyboje.

Tai pagrindinė Lietuvos rinktinės užduotissusitvarkyti gynyboje prieš greitą varžovų žaidimą bei neleisti atakuoti iš perimetro?

– Taip, reikės apsiginti vienas prieš vieną, ypač prieš Mateuszą Ponitką, kuris mėgsta agresyviai veržtis, ieško įkirtimų. Reikės atidžiai dengti ne tik krepšininkus su kamuoliu, bet ir tuos, kurie judės be jo, nepamesti savo žaidėjo, kad nebūtų kažkokių įkirtimų ir lengvų taškų.

Nes jie gerai pastebi situacijas bei laisvas erdves. Turime „uždaryti“ jas ir neleisti taip lengvai jiems įkirtinėti.

– Kokie galėtų būti Lietuvos rinktinės pranašumai?

– Visų pranašumų čia, žinoma, nepapasakosiu (šypsosi), bet mes turėsime ramiai ir kantriai žaisti. Mūsų didžiausia stiprybė – namų arena, sirgalių palaikymas, gera atmosfera.

Tikimės, kad galėsime propaguoti greitą žaidimą, išnaudoti mūsų gynėjus, greitai pereiti iš gynybos į puolimą, rasti erdves tiek Broliui (Kšyštofui Lavrinovičiui), tiek kitiems žaidėjams.

–Lenkijos rinktinėje nėra Adamo Waczynskio, A. J. Slaughterio. Ko neteko komanda be šių žaidėjų ir ar pavyksta jiems kompensuoti nuostolius?

– Jie turi Lukaszą Koszareką, kuris turi daug patirties, jis geras žaidėjas, galintis ir įmesti, ir numatyti situacijas. Be Slaughterio rinktinė prarado to aštrumo, kurį turėjo žaidžiant vienas prieš vieną. Tai žaidėjas, kuris gali sukurti progas kitiems ir sau.

Bus didesnė atsakomybė kitiems žaidėjams, bet tai gali pliusas Lenkijos rinktinei: visi žaidėjai žinos rungtynių planą, kiek kas žais, žinos savo užduotis, tokiu atveju gali išaugti pasitikėjimas savo jėgomis. Negalima nuverti Lenkijos rinktinės vien dėl to, kad jos gretose nėra dviejų svarbių žaidėjų, nes kiti krepšininkai gali atsiskleisti.

Tai vienas mūsų iššūkių – priimti pasikeitusią varžovų rinktinę ir numatyti galimas naujas grėsmes. Laukia rimtas priešininkas ir gynyboje reikės didžiulės koncentracijos.

Per du mėnesius dirbote su skirtingomis Lietuvos rinktinėmis, ar daug ką reikėto keisti siekiant žaidimo planą pritaikyti šiai, naujai nacionalinei komandai?

– Na, nežaisime taip pat, kaip rungtyniavome Europos krepšinio čempionate. Sumažinome derinių kiekį, pritaikėme juos atsižvelgdami į krepšininkus, kuriuos turime rinktinės gretose.

Tai iššūkis mums, bet mes jį priimame labai optimistiškai ir teigiamai nusiteikę.

***

Mačas tarp Lietuvos ir Lenkijos vyks Klaipėdoje, jo pradžia – 19:30 val.

Lietuvos krepšinio rinktinės tvarkaraštis pasaulio čempionato atrankoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)