„Porą dienų pailsėjome, paskui porą dienų stipriai pasitreniravome. Dabar mažiname krūvius, tikiuosi, ketvirtadienį vakare galėsime demonstruoti maksimalią sportinę formą“, – prieš eilinę Eurolygos akistatą sakė „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Pats treneris su šeima aplankė „Disneyland“ pramogų parką Paryžiuje (Prancūzija), bet dabar jam labiau rūpi, kad „atrakcionų“ „Menora Mivtachim“ arenoje neįjungtų jos šeimininkai.

Praėjusiame sezone „Maccabi“ nusvilo subūrusi į komandą per daug individualistų. Šiemet komandos rezultatai kol kas geresni, nors rizika išlieka panaši.

Mat naujas treneris iš Kroatijos Nevenas Spahija vadovauja perdėm amerikietiškam kolektyvui. Tiesa, vienas „Maccabi“ žaidėjas praėjusią savaitę gynė Izraelio garbę rungtynėse su Estija ir Graikija. Bet atsarginis klubo vidurio puolėjas Jacobas Cohenas – taip pat gimęs ir užaugęs anapus Atlanto.

2003-2005 metais Tel Avive rungtyniavęs ir dukart Eurolygą su „Maccabi“ laimėjęs Š. Jasikevičius laikosi nuomonės, kad balansas tarp vietinių ir legionierių yra labai reikšmingas.

Bet Krepšinis.lt paklaustas, ką galvoja apie dabartines proporcijas „Maccabi“ gretose, treneris išsisuko juokais prisiminęs buvusio Vilniaus „Lietuvos ryto“ prezidento Gedvydo Vainausko pasisakymus, po kurių šiam teko palikti klubą.

„Nenoriu sakyti – paskui dar problemų turėsiu, reikės iš darbo atsistatydinti“, – šypsojosi Š. Jasikevičius.

Dabartinę „Maccabi“ jis labiausiai vertina dėl atletiškumo – greičio ir kovos po krepšiais.

„Komandos žaidimas labai banguoja – pergalės namuose prieš Madrido „Real“, išvykoje prieš Maskvos srities „Chimki“ buvo įspūdingos, bet įspūdingi buvo ir keli pralaimėjimai, pavyzdžiui, Barselonoje. Komanda – visiškai nauja, galbūt dėl to rungtyniauja banguotai.

Manau, mums, kaip visada, reikia akcentuoti „lengvus“ taškus. „Maccabi“ pirmauja Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius (vid. 39,9 – Krepšinis.lt), todėl labai svarbu grumtis po krepšiais ir nesuteikti jiems progų bėgti į kontratakas. Toks žaidimas Tel Avive ant kojų pakelia visą salę ir suteikia šeimininkams energijos ginantis“, – būsimą mūšio lauką apžvelgė Š. Jasikevičius.

Kol kas ketvirtadienio varžovai Eurolygoje žengia koja kojon – abi ekipos savo sąskaitose turi po 5 pergales ir 4 pralaimėjimus. „Maccabi“ turnyro lentelėje dėl minimaliai geresnio įmestų ir praleistų santykio (+3) laikosi šešta, „Žalgiris“ – septintas (-4).

– „Maccabi“ sudėtis vasarą pasikeitė iš pagrindų. Ar keitėsi žaidimo braižas? – paklausėme Š. Jasikevičiaus

– Jis – daugiau ar mažiau panašus. Kaip visada, „Maccabi“ komandoje pilna amerikiečių, kurie stengiasi žaisti greitą NBA krepšinį. Labai svarbu neleisti jiems bėgti, kirsti į baudos aikštelę, stabdyti žaidėją su kamuoliu kuo toliau nuo krepšio. Ir kontroliuoti emocijas – vis dėlto atmosfera toje salėje – neeilinė. O kai kurie žaidėjai ten žais pirmą kartą.

– Į kuriuos varžovų žaidėjus labiausiai kreipiate dėmesį ruošdamiesi rungtynėms?

– Su visa komanda šiam priešininkui daug dar nesiruošėme, pradėsime šiandien. Mums šiuo metu svarbiausia – spręsti savas problemas. Tikrai jų turime daug.

– Praėjusią savaitę nugarą susižeidęs Artūras Milaknis pasiruošęs žaisti?

– Su pertraukomis jis šiomis dienomis jau treniravosi.

– Tel Avive jūs puikiai prisimenamas, ir daugelis gerbėjų pageidauja, kad vieną dieną stotumėte prie „Maccabi“ vairo. Bet ar norėtumėte vadovauti komandai, kurioje – aštuoni amerikiečiai arba JAV gimę krepšininkai ir tik trys vietiniai, kurie atlieka statistų vaidmenis?

– Nežinau, nenoriu sakyti – paskui dar problemų turėsiu, reikės iš darbo atsistatydinti. Tokių pas mus juk jau buvo (juokiasi – Krepšinis.lt). Aš manau, kad vietiniai krepšininkai komandai yra labai svarbu – ir sirgaliams, ir atmosferai rūbinėje. Jie labiau jaučia aprangos, kurią nešioja, svarbą. Bet iš kur Izraelyje tų vietinių paimti, jeigu jų nėra?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)