Šią savaitę Lietuvos nacionalinės komandos stratego Dainiaus Adomaičio paskelbtame kandidatų sąraše nebuvo nė vieno Eurolygos žaidėjo, neišskiriant ir Milane įsikūrusio lietuviško dueto.

Bet Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) paliko komandoms galimybę koreguoti sudėtis, o M. Kalnietis ir A. Gudaitis kurpė planą, kaip prisijungti prie tautiečių prieš antrą atrankos dvikovą Klaipėdoje su lenkais.

Lapkričio 24 d. Lietuvos ekipa pradės naująsias kvalifikacijos varžybas išvyka į Kosovą, o 26 d. namuose priims Lenkiją.

Savo ruožtu, „AX Armani“ 23 d. Eurolygoje galynėsis su Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) ir vėliau dėl pertraukos Italijos čempionate turės savaitės „langą“ iki artimiausio mačo. Milano klubo legionieriai iš Lietuvos tuo tikėjosi pasinaudoti.

„Asmeniškai labai norėčiau (padėti rinktinei – Krepšinis.lt), bet negaliu nieko prižadėti. Kosove žaisti tikrai negalėsime, o dėl rungtynių su Lenkija dar neaišku. Klubas iš pradžių pasakė, kad mūsų neišleis. Reikia dar kartą kalbėtis su vadovybe, galbūt bandysime atvykti. Kitas klausimas, kokie D. Adomaičio planai. Jis savaitę ruošis su viena sudėtimi, galbūt atvažiavę mes ją tik išbalansuotume, negali žinoti“, – vilties dar negesino A. Gudaitis.

Bet trečią sezoną „AX Armani“ atstovaujantis M. Kalnietis iliuzijų nebeturi.

„Pokalbis su klubu buvo, ir mes su Artūru tarpusavyje apie tai kalbėjomės, svarstėme, kad visai nieko būtų bent vieną mačą sužaisti. Deja, išėjo taip, kad šiame atrankos „lange“ tikrai nedalyvausime. Viskas aišku, mūsų nebus nei rungtynėse su Kosovu, nei su Lenkija. Nenoriu per daug plėstis, patys žinote, kiek čia suinteresuotų pusių“, – nukirto įžaidėjas.

31-erių rinktinės senbuvis, perėmęs ir kapitono pareigas, graužėsi dėl tokios situacijos ir varžybų tvarkaraštį vadino nesusipratimu.

„Nesąmonė, kad negali atstovauti savo šaliai. Nesuprantu tų užkulisių, komercijos. Man aišku tik tai, kad aš pirmą kartą negaliu laisvai rinktis, ar žaisti už rinktinę. Visada pats tai spręsdavau, o dabar balso teisės nebeturiu“, – raukėsi M. Kalnietis.

Vietoje jo atakų organizatoriaus pareigas mačuose su Kosovu ir Lenkija turėtų dalintis Šarūnas Vasiliauskas, Mindaugas Girdžiūnas ir Adas Juškevičius. A. Gudaitį ir NBA rungtyniaujantį Joną Valančiūną vidurio puolėjo pozicijoje bandys pavaduoti Evaldas Kairys, Vaidas Čepukaitis ir Laurynas Birutis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)