K. Žemaičiui rinktinė – ne naujiena: 2022 metais atstovavo Lietuvai Europos krepšinio čempionate Vokietijoje.

Šiame sezone gynėjas LKL pelno po 7,7 taško, atkovoja po 3,1 kamuolio ir atlieka po 3,55 rezultatyvaus perdavimo bei fiksuoja po 10,3 naudingumo balo.

Europos taurėje K. Žemaitis pelnydavo po 8,4 taško, atlikdavo po 3,9 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 12,4 naudingumo balo.

Lietuvos rinktinė pirmajame lange sužais du mačus – vasario 22 d. Vilniuje su Lenkija ir vasario 26 d. Taline su Estija.

„Pasiruošimas yra komplikuotas, nes ketvirtadienį jau žaidžiame. Pirmadienį praktiškai nėra normalios treniruotės, tad iš esmės turime dvi dienas“, – pasirengimui skirtą laiką treniruočių stovyklos starte skaičiavo K. Maksvytis.

H grupėje taip pat varžosi Šiaurės Makedonija. Lietuvai grupėje reikės aplenkti makedoniečius arba estus, nes lenkai kaip vieni iš būsimo turnyro šeimininkų jau turi vietą šiame.

K. Maksvytis savo dispozicijoje turės 13 krepšininkų, iš kurių keturi rungtyniauja Eurolygoje. Paskutinėmis akimirkomis teko įvesti kelias korekcijas – dėl traumų nacionalinei komandai padėti negalės tą daryti planavę Laurynas Birutis ir Dovydas Giedraitis. Dėl šios priežasties rinktinės gretas papildė Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“ ekipos aukštaūgis Marekas Blaževičius.

Lenkijos rinktinės ryškiausi veidai – taip pat Eurolygoje žaidžiantys Mateušas Ponitka ir Aleksanderis Balcerowskis. Komandą treniruoja Igoris Miličičius, kuris savaitgalį pasiekė skambią pergalę – su Neapolio „Generazione Vincente“ iškovojo Italijos taurę, finale palaužiant Milano „Olimpia“.

K. Maksvyčiui tai bus pirmasis mačas su trenerio kostiumu beveik po dviejų mėnesių pertraukos, kai Kauno „Žalgiris“ nusprendė darbėniškį pakeisti italu Andrea Trinchieri. „Kažkiek pailsėjau. Šį laikotarpį buvau suplanavęs, tad kažkiek pasiilgau“, – apie laiką be treniravimo atsiliepė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją