Vilniaus „Ryto“ arenoje ryte mankštinosi ne visi Lietuvos rinktinės nariai – penktadienį vakare prie komandos turėtų prisidėti Deividas Gailius, o sekmadienį – Renaldas Seibutis ir Rokas Giedraitis.

„Šioje situacijoje man labiausiai gaila žaidėjų. Jie priversti apsispręsti, ruoštis naujam sezonui, žaisti su klubu draugiškose rungtynėse ar atstovauti rinktinei oficialiose dvikovose. Čia didžiausia beprasmybė ir turi būti rastas sprendimas“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Visų pajėgiausių žaidėjų rinktinės vedlys negalėjo surinkti dėl komplikuotos situacijos – klubai pradėjo pasirengimą naujam sezonui ir nors žaidėjai turi apsisprendimo laisvę, vykti į rinktinę, ar ne, pirmiausiai įsiklausys į jiems atlyginimą mokančio klubo rekomendacijas.

„Norėčiau, kad jūs išklausytumėte daugiau nuomonių ir pasiknaisiotumėte giliau šioje situacijoje. Ir kad garsiai rėktumėte, ir rašytumėte. Gal tai padės? Aš negaliu to padaryti. Portalo neįsigysiu ir nerašysiu,“ – pusiau juokais kalbėjo D. Adomaitis.

Primename, kad šį sykį Lietuvos rinktinei padėti atsisakė abu NBA lygos žaidėjai – Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis. Anot J. Valančiūno, Toronto „Raptors“ pasikeitus treneriui paankstino treniruočių stovyklą, o D. Sabonis jau kurį laiką individualiai dirba JAV su „Pacers“ trenerių štabo nariais.

Rinktinės marškinėlių šįkart nesivilks ir D. Adomaičio kviestas „Žalgirio“ naujokas Marius Grigonis.

Apskritai Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklos istorija šį kartą yra gerokai komplikuota. Nors turėjo pradėti dirbti panašiu metu kaip kroatai, D. Adomaičio kariauna rinkosi savaite vėliau – planuotu laiku dėl treniruočių klubuose strategas žaidėjų surinkti tiesiog negalėjo.

Suomijoje planuotose žaisti kontrolinėse rungtynėse Lietuvos vyrų rinktinę pakeitė Vilniaus „Ryto“ komandos dubleriai, pralaimėję suomių nacionalinei ekipai 75:103.

Tuo metu kroatai apšilo žaisdami su Europos čempionais slovėnais, atvykusiais pas juos ne stipriausios sudėties. Draženo Anzulovičiaus auklėtiniai tas rungtynes pralaimėjo 86:87. Abi komandos savaitgalį dar kartą susigrums Slovėnijoje.

„Iš dviejų kontrolinių rungtynių bus galima aiškesnį vaizdą apie kroatus pasidaryti. Faktas, kad tai komanda su keliais individualiai labai stipriais žaidėjais. Jie tikrai daug lemia. Pagrindiniai žmonės – B. Bogdanovičius ir D. Šaričius. Jie priima daug sprendimų puolime, atlieka daug metimų, turi daug laisvės“, – apie pirmą šio FIBA atrankos lango dvikovą Kroatijoje kalbėjo rinktinės vyriausiasis treneris.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis atrankos į 2019-ųjų pasaulio čempionatą II-ajame etape

D. Adomaitis džiaugėsi, kad tie žaidėjai, kurie galėjo, į rinktinės stovyklą atvyko: „Dalį darbo padarėme ryte, pasiruošėme vakarinei treniruotei. Prisidės Deividas ir ruošimės sekmadienio rungtynėms su latviais. Tos rungtynės draugiškos, bet su latviais juk – visada principinės. Vis dėlto visi suprantame, kad svarbiausios kovos bus 14 ir 17 dienomis“.

Kontrolines rungtynės su Latvija mūsų šalies rinktinė žais sekmadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje. Dvikovos pradžia 19.30 val.

Su Kroatijos rinktine D. Adomaičio auklėtiniai susigrums rugsėjo 14 dieną išvykoje.

Pažymėtina, kad paskutinį kartą oficialiose rungtynėse Lietuvos ir Kroatijos rinktinės susitiko dar 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, itin nesėkmingose lietuviams. Tose rungtynėse kroatai lietuvius įveikė 90:81, o rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 22 taškus pelnęs Bojanas Bogdanovičius.

Tai bus pirmas kartas, kai vienu metu Kroatijos rinktinė savo gretose turės net 4 NBA krepšininkus – kaip jau skelbta, kroatams šį kartą padėti nusprendė Bojanas Bogdanovičius (Indianos „Pacers“), Dario Šaričius (Filadelfijos „76ers“, Ante Žižičius (Klivlando „Cavaliers“) ir Ivica Zubacas (Los Andželo „Lakers“).

Grįžusi į Lietuvą D. Adomaičio kariauna dar vienas rungtynes su Nyderlandais žais rugsėjo 17 dieną Vilniuje.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas Pasaulio taurės atrankos rungtynėms su Kroatijos ir Nyderlandų rinktinėmis (žaidėjas, klubas, pozicija):

1.Mantas Kalnietis(Vilerbano ASVEL)PG
2.Lukas Lekavičius(„Panathinaikos“)PG
3.Deividas Gailius(„Karšiyaka“)SG/SF
4.Renaldas Seibutis(„Tecnyconta“)SG
5.Adas Juškevičius(„Nantero 92“)SG/PG
6.Edgaras Ulanovas(„Žalgiris“)PF
7.Rokas Giedraitis(ALBA)SF/SG
8.Edgaras Želionis(„Afyon“)PF/C
9.Eimantas Bendžius(„Rytas“)PF/SF
10.Mindaugas Kuzminskas(„AX Armani“)SF/PF
11.Artūras Gudaitis(„AX Armani“)C
12.Evaldas Kairys(„Rytas“)C

J grupės turnyro lentelė: (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, taškų santykis, įskaitiniai taškai)

1.Lietuva660512352+16012
2.Italija642474405+6910
3.Lenkija633436410+269
4.Nyderlandai633434416+189
5.Kroatija633431419+129
6.Vengrija633414421−79
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)