- Kokia šiuo metu yra ekipos sportinė forma?, - lkl.lt paklausė R. Girskio.

- Sportinė forma yra patenkinama, atsižvelgiant į tai, kad komanda nėra pilnos komplektacijos, o pasiruošimo metu ne visi krepšininkai galėjo sportuoti kartu su ekipa.

- Apskritai, kokią „Nevėžio“ komandą matysime šį sezoną? Kokį žaidimo stilių bandysite įgyvendinti?

- Bandysiu įgyvendinti sau priimtiną stilių – gerai organizuota gynyba, sugebėjimas pereiti į greitą puolimą, o nepavykus surengti greito puolimo, žaisti protingą pozicinį krepšinį.

- Gal jau matote žaidėjus, kurie galėtų tapti ekipos lyderiais?

- Taip, matau, bet apie tai kol kas anksti šnekėti.

- Ką prieš pat LKL startą norėtumėte patobulinti komandos žaidime?

- Pirmosios rungtynės jau antradienį, todėl jau nieko daug patobulinti neįmanoma. Labiausiai noriu, jog baigtume komplektuoti komandą ir turėtume 12 žaidėjų. Šiuo metu žvalgomės krepšininkų, kurie galėtų papildyti ekipą, tačiau viskas priklauso nuo finansinių galimybių, o jos yra pakankamai ribotos.

- LKL čempionate startuosite dvikova su „Žalgiriu“. Kokių rungtynių tikitės, žinant, kad tai viena stipriausių lygos komandų?

- Mes suprantame savo galimybes. Šiemet „Žalgirio“ komanda yra puikiai sukomplektuota ir, manau, šį sezoną bus stipriausia ekipa. Tačiau mes žaisime savo žiūrovų akivaizdoje, todėl stengsimės žaisti kaip įmanoma geriau ir suteikti visiems savo gerbėjams kuo daugiau gerų emocijų.

- Kokie tikslai keliami komandai?

- Kol kas tikslai nėra tiksliai suformuluoti, tačiau buvo kalbėta, jog LKL čempionate turime patekti į aštuntuką, o Baltijos krepšinio lygoje užimti 6-8 vietas.

- Kokio lygio varžybų tikitės šio sezono LKL čempionate? Ar čempionatas bus stipresnis, lyginant su praėjusiu sezonu?

-Faktas yra tai, jog šį sezoną „Žalgiris“ yra tikrai labai sustiprėjęs. Žinoma, gal Kauno komandos startas nebus idealus, žalgiriečiams reikės įsibėgėti, tačiau jie atrodo išties galingai. Dėl kitų ekipų sunku pasakyti, reikia pažiūrėti 3-5 rungtynes ir bus aišku kokio pajėgumo jos yra.
- Manau, jog LKL čempionate turėtų būti mažiau komandų, nes Lietuvoje nėra tiek gerų krepšininkų. Jei ekipų būtų mažiau, čempionato lygis išaugtų.