Paskutinių sekundžių dramoje šeimininkai išplėšė pergalę 116:114 (33:24, 25:33, 25:33, 33:24), nors ketvirto kėlinio pradžioje atsiliko 87:100.

Starto penkete mačą pradėjęs aukštaūgis iš Lietuvos žaidė 39:25 min., per kurias pelnė 26 taškus (9/16 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 2/7 baudų metimai), taip pat atkovojo 10 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius, bet tris kartus suklydo bei kartą prasižengė.

Nugalėtojų gretose D-Mo pranoko tik Dingas Yanyuhangas, kuris per 28 min. pelnė net 42 taškus (12/16 dvit., 6/12 trit.). Likus 2,9 sek. būtent jo taiklus dvitaškis atnešė dramatišką šeimininkų pergalę.

Tuo tarpu Guangdongo „Southern Tigers“ komandai šiame sezone vadovauja vienas geriausių Lietuvos trenerių Jonas Kazlauskas, į savo štabą pasikvietęs dar su tautiečius – asistentu dirbantį Rolandą Jarutį ir fizinio rengimo specialistą Sigitą Kavaliauską, dėl iššūkio Kinijoje atsisakiusį darbo rinktinėje.

J. Kazlausko vadovaujama Guangdongo „Southern Tigers“ ekipa namuose pergalingai pradėjo Kinijos CBA pirmenybes ir 114:96 (31:20, 26:33, 29:17, 28:26) sutriuškino Shenzheno „Leopards“ klubą bei iškovojo pirmąjį tašką čempionate.

Kinijos CBA lygoje varžosi 20 klubų.

***

Primename, kad rugpjūčio pradžioje 213 cm ūgio Lietuvos rinktinės aukštaūgis D. Motiejūnas sukirto rankomis su Šandongo „Golden Stars“ klubu.

Skelbiama, kad kaunietis per sezoną Kinijoje „į rankas“ gaus 2,5 mln. JAV dolerių, o su priedais ši suma gali išaugti net iki trijų milijonų.

Kinijos klubai praėjusią vasarą kaip reikiant drebino žaidėjų rinką – kosminėmis sumomis susiviliojo ir D. Motiejūno komandos draugu tapo buvęs Kauno „Žalgirio“ legionierius Ty Lawsonas, kuris praėjusį sezoną gynė Sakramento „Kings“ garbę, Kinijoje taip pat karjerą tęsia rezultatyviausias praėjusio Eurolygos sezono žaidėjas Keithas Langfordas, kitas buvęs žalgirietis Sony Weemsas, 10-asis 2009 metų NBA naujokų biržos šaukimas Brandonas Jenningsas ar ilgametis Donato komandos draugas Terrence'as Jonesas.

„Kinijoje žaisiu nemažai: pasiilgau krepšinio, nes iš esmės dvejus metus nerungtyniavau, tad norisi pasižaisti. Manau, kad man tai išeis į naudą“, – vasarą mintimis su portalu krepšinis.lt dalinosi D. Motiejūnas, praėjusiame sezone tik po Naujųjų metų pasirašęs sutartį su Naujojo Orleano „Pelicans“ ir spėjęs sužaisti 34-ias reguliariojo NBA sezono rungtynes. Jose D-Mo ant parketo praleisdavo po 14 minučių, per kurias spėdavo įmesti 4,4 taško ir atkovoti 3 kamuolius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)