2013/2014 metų LMKL sezone 32 metų 197 cm ūgio vidurio puolėja Iveta Šalkauskėper 29 rungtynes vidutiniškai rinko po 17 taškų (geriausias rezultatas lygoje), atkovodavo po 7,8 atšokusio kamuolio (8 rezultatas lygoje) bei surinkdavo po 20 naudingumo balų (2 rezultatas lygoje) ir pripažinta rezultatyviausia LMKL krepšininke. I. Šalkauskė „Eurobasket.com“ žurnalistų buvo pripažinta geriausia metų LMKL žaidėja bei geriausia centro puolėja.

Buvusi Lietuvos rinktinės vidurio puolėja teigė, jog likti Marijampolėje ją paskatino draugiškas personalas ir palankios sąlygos.

„Marijampolėje man patiko geras ir draugiškas kolektyvas, visos iškilusios problemos būdavo sprendžiamos greitai. Prieš pereidama į „Sūduvos“ komandą, negalvojau, jog viskas bus taip gerai. Klubas stengiasi išlaikyti komandos branduolį - o tai reiškia, kad vadovai pasitiki žaidėjomis, kurios laimėjo sidabrą. Ir tai yra sveikintina. Tikiu, jei išliksime draugiškos, kovosime kaip komanda su užsispyrimu ir, svarbiausia, tikėsime, jog galime laimėti - tik tuomet mes esame pajėgios laimėti čempionatą“.

35 metų 175 cm ūgio Ritai Milieškienei tai bus trečiasis sezonas vilkint Marijampolės komandos marškinėlius. 2013/2014 metų LMKL čempionate, kuriame su „Sūduvos“ komanda R. Milieškienė iškovojo sidabro medalius, gynėja vidutiniškai rinkdavo po 12,1 taško (9 rezultatas lygoje), atkovodavo po 4,2 atšokusio kamuolio bei atlikdavo 3,1 rezultatyvaus perdavimo (8 rezultatas lygoje).

„Eurobasket.com“ žurnalistų R. Milieškienė buvo įtraukta į simbolinę antrąją LMKL komandą. Gynėja neslėpė, jog buvo sulaukusi ir „Utenos“ komandos skambučio, tačiau širdis labiau norėjo likti Marijampolėje.

„Prieš pasirašant sutartį su „Sūduva“ teko kalbėtis su „Utenos“ komandos direktoriumi, tačiau pirmenybę teikiau Marijampolės klubui. Čia puiki vadyba, labai geros sąlygos, o svarbiausia tai, jog čia žais tos pačios žaidėjos, su kuriomis labai gerai sutariu- komandos atmosfera tiesiog puiki! Taip pat labai džiaugiuosi, jog Rimvydas Samulėnas bus mano treneris. Per savo ilgą karjerą esu mačiusi labai daug trenerių, bet Rimvydas yra vienas geriausių.

Viliuosi, jog su „Sūduvos“ komanda pirmą kartą karjeroje pavyks iškovoti LMKL čempionės titulą. Kaip parodė praeitas sezonas, mes mažai kuo nusileidome vilnietėms finale, todėl naujame sezone, su dar didesnėmis ambicijomis viską pamėginsime iš naujo“.

Priminsime, jog su „Sūduvos“ komanda sutartis kitiems metams jau turi treneris Rimvydas Samulėnas, Dovilė Saurazaitė, Sabine Dukate, Sandra Baliutavičiūtė, Ieva Prėskienytė ir Ela Briedytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją