Dainiaus Adomaičio auklėtiniai rungtynes kaip ir prieš tai pradėjo aktyviai ir nesunkiai laimėjo pirmąjį kėlinį. Naudingai rungtyniavo Tauras Jogėla, Žygimantas Janavičius, Rokas Giedraitis.

Po pertraukos ir skirtos Lietuvos rinktinei techninės pražangos Slovėnijos vyrų rezervas buvo priartėjęs prie lietuvių. Nepaisydami aukštaūgių trūkumo, Lietuvos krepšininkai nepasidavė. Iniciatyvos ėmėsi Eimantas Bendžius, ir skirtumas vėl padidėjo.

Po 14 taškų Lietuvai pelnė T. Jogėla (7 atkovoti kamuoliai) ir Adas Juškevičius (3/3 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 2/2 baudos metimų). Edgaras Ulanovas įmetė 11 taškų, E. Bendžius ir Ž. Janavičius – po 10.

Daugiausia pavojaus Lietuvos rezervinei rinktinei kėlė Matejus Krušičius, kuris per 11 minučių pelnė 12 taškų (4/4 dvitaškių, 4/4 baudos metimų), tačiau sugebėjo per tą laiką prasižengti 5 kartus.

Grįžusi iš Slovėnijos rezervinė Lietuvos vyrų rinktinė persikels stovyklauti į Druskininkus, kur sužais dvejas kontrolines rungtynes su Lietuvos dvidešimtmečių vaikinų rinktine.

Rezervinėje komandoje yra keli kandidatai ir į pagrindinę Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę. Tačiau pagrindinis rezervinės rinktinės uždavinys – parengti pagrindą studentų rinktinei, kuri kitais metais dalyvaus Universiadoje Pietų Korėjoje.

U18 merginos suomes užmėtė tritaškiais

Europos jaunių (U18) čempionatui besirengiančios Lietuvos aštuoniolikmetės stebėtinu tikslumu pataikiusios tritaškius, antradienį Druskininkuose 72:53 (24-17, 22-9, 12-15, 14-12) dar kartą
įveikė Lietuvoje viešinčias Suomijos bendraamžes.

Lietuvos merginos pataikė du trečdalius tritaškių (8/12), o viešnių pataikymo procentas vos viršijo 12 (3/24). Šis rodiklis, kaip ir dvitaškiai metimai (Lietuva – 22/43, Suomija – 15/37), padėjo šeimininkėms dominuoti aikštėje.

Rezultatyviausiai iš lietuvių rungtyniavo Laura Juškaitė – 18 taškų. Agnė Černeckytė pridėjo 15 taškų (3/3 tritaškių), Dalia Belickaitė ir Karolina Ambotaitė – po 7 taškus.

Rezultatyviausia Suomijos rinktinėje buvo Inna Salmenkivi, kuri pelnė 15 taškų.

Po stovyklos Druskininkuose Lietuvos merginos keliaus į Estiją, kur dalyvaus Baltijos taurės varžybose, ir į Lenkiją, kur sužais porą draugiškų rungtynių su lenkėmis. Prieš išvykdamos į Portugaliją, merginos atsisveikins su Lietuvos aistruoliais Vilniuje dvejomis rungtynėmis su Švedijos rinktine.

Liepos 17-27 dienomis Matozinjuje lietuvės kovos dėl Europos čempionato apdovanojimų. B grupėje jų varžovėmis bus Belgijos, Graikijos ir Serbijos aštuoniolikmetės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)